Coronavirus. Pot să-mi transport cu maşina soţia/soţul la/de la serviciu?

Coronavirus. Pot să-mi transport cu maşina soţia/soţul la/de la serviciu?

Poliția Română precizează, pe Facebook, că o persoană poate transporta la și de la serviciu soțul sau soția cu mașina, dacă are asupra sa declarația pe propria răspundere, pentru a justifica deplasarea.

Poliţia Română raspunde, pe pagina sa de socializare, la o întrebare adresată de multe persoane: „Pot să-mi transport cu maşina soţia/soţul la/de la serviciu?”

„Răspuns: Dacă apreciaţi că motivul deplasării este unul justificat, puteţi face acest lucru completând declaraţia pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanţa Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie).”, se arată pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

O astfel de situaţie ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare. De exemplu, deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de aşteptare în staţii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.