Coronavirus: Guvernul francez anunță un ajutor de 390 milioane euro pentru transportul rutier. Jumătate din camioane nu efectuează curse Recomandat

Coronavirus: Guvernul francez anunță un ajutor de 390 milioane euro pentru transportul rutier. Jumătate din camioane nu efectuează curse

Guvernul a anunțat vineri că va aloca „390 de milioane de euro pentru transportul rutier”, afectat grav de criza de sănătate în contextul epidemiei de coronavirus din Franța.

Taxa de consum intern pentru produsele energetice (TICPE), rambursată în prezent operatorilor de transport rutier de mărfuri la fiecare șase luni, va fi rambursată în mod excepțional trimestrial.
Astfel, potrivit guvernului, această măsură „va permite un câștig imediat în numerar de aproape 300 de milioane de euro pentru întreaga industrie”.
A două măsură luată în favoarea sectorului de transport: „următoarea tranșă a taxei pe vehiculele rutiere (TSVR) 2020, care trebuie plătită până la 1 septembrie, va fi amânată pentru trei luni”. Guvernul estimează că „această amânare va scuti fluxul de numerar al companiilor din sector cu 90 de milioane de euro”, arată publicația La provence.
În prezent, mai mult de jumătate dintre camioanele care circulă de regulă în Franța au rămas oprite din cauza crizei coronavirusului, în ciuda faptului că lucrurile se mișcă mai bine comparativ cu sfârșitul lunii martie, potrivit Federației Naționale a Transporturilor Rutiere (FNTR).

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.