Companie de transport din România, interzisă un an în Franța pentru nerespectarea timpilor de odihnă Recomandat

Companie de transport din România, interzisă un an în Franța pentru nerespectarea timpilor de odihnă

Două companii de transport rutier, una română și cealaltă bulgară, au fost sancționate după un cumul de încălcări ale regulilor de cabotaj și respectarea condițiilor de muncă pentru angajații lor.


Două companii de transport rutier, ale căror sedii sunt situate în România și Bulgaria, au fost supuse unei interdicții de a mai opera pe teritoriul Franței pentru un an de zile.
O serie de controale efectuate în perioada octombrie 2017 - decembrie 2020 au evidențiat „acumularea de infracțiuni comise de aceste companii, inclusiv infracțiuni de cabotaj și încălcări ale legislației comunitare referitoare la condițiile de muncă în domeniul transportului rutier”, explică prefectura Bretania.

O companie cu 200 de vehicule
Infracțiunile se referă în special la „nerespectarea perioadelor normale de odihnă săptămânală”. Acest lucru subminează nu numai „demnitatea lucrătorilor”, ci și „siguranța rutieră”.
Prefectura susține că aceste încălcări creează „o concurență deosebit de neloială în comparație cu transportatorii care respectă regulile”. Problema este cu atât mai „serioasă”, având în vedere dimensiunea companiilor implicate. Una dintre cele două companii are „în jur de 200 de vehicule”.
Pentru prefectură, aceste sancțiuni „reflectă hotărârea de a lupta împotriva nesiguranței rutiere, a concurenței neloiale, a cabotajului neregulat și a dumpingului social în transportul rutier de mărfuri și pentru a asigura respectarea condițiilor de siguranță rutieră și o concurență sănătoasă între transportatorii din statele membre”.

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.