Coadă de camioane pe 8 kilometri în Vama Borş

Coadă de camioane pe 8 kilometri în Vama Borş

Coada de camioane pe sensul de ieşire din România prin Vama Borş se întinde pe mai bine de 8 kilometri, timpii de aşteptare fiind între 200 şi 250 de minute.

Întârzierea este generată de faptul că poliţiştii de frontieră maghiari verifică dacă şoferii şi-au achitat amenzile şi taxele de drum pe teritoriul Ungariei. Ambuteiajele s-au format în noaptea de duminică spre luni, când, la reluarea circulaţiei după restricţiile impuse cu ocazia Zilei Morţilor, poliţiştii de frontieră maghiari interogând bazele de date pentru fiecare camion care iese din România, procedură care poate dura între 10 minute şi o jumătate de oră, iar în cazul în care conducătorul auto este găsit cu datorii faţă de bugetul de stat maghiar, automarfarul este indisponibilizat până la stingerea acestora. O situaţie similară s-a înregistrat şi în punctul de trecere a frontierei Nădlac II, de lângă Arad, unde timpul de aşteptare pentru autocamioane a ajuns şi la 600 de minute. Reprezentanţii transportatorilor s-au declarat nemulţumiţi de situaţia creată. 

Asociaţia a început consultări cu cei 250 de membri care deţin în total un parc de peste 3.800 de camioane în vederea iniţierii unor acţiuni de protest.  Potrivit statisticilor Poliţiei de Frontieră, începând de duminică noapte şi până joi la ora 12, prin PCTF Borş au trecut 10.000 de automarfare din care 6.000 pe sensul de ieşire şi 4.000 pe sensul de intrare în ţară.

O situaţie similară s-a înregistrat şi în PCTF Nădlac II. În Borş sunt deschise trei fluxuri de trafic deservite de patru poliţişti de frontieră, iar în Nădlac, patru fluxuri de trafic cu patru poliţişti. În seara zilei de joi, 7 noiembrie, potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară, pentru TIR-uri, erau de 200 de minute, la Vărşand 100 minute, iar la Nădlac ll de 180 minute. În acelaşi timp, site-ul oficial al Poliţiei maghiare, police.hu, aproximează timpi de aşteptare, pentru TIR-uri, de 3 ore spre România şi 4 ore spre Ungaria, la PCTF Borş respectiv de 3 ore pe ambele sensuri la Nădlac ll.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.