CNIAR începe să plombeze gropi pe 800 de kilometri

CNIAR începe să plombeze gropi pe 800 de kilometri

Drumarii efectuează lucrări de reparaţii la reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale principale, cu un volum de trafic ridicat, în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2021, a anunţat, miercuri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

Conform graficului, pentru autostrăzi vor fi realizate lucrări de plombare a gropilor (85 km), colmatări fisuri şi crăpături la îmbrăcăminţi asflatice (424 km) şi decolmatări şi desfundări şanţuri şi rigole (98 km).

În ceea ce priveşte drumurile naţionale, sunt preconizate plombări gropi (880 km), repararea suprafeţelor burduşite (23 km) şi colmatări fisuri şi crăpături la îmbrăcăminţi asfaltice (658 km).

CNAIR menţionează că lucrările de punere în ordine constau şi în acţiuni precum badijonări pe suprafeţe poroase, colmatări crăpături şi rosturi la îmbrăcăminţi cu lianţi hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast etc., îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări şi desfundări şanţuri şi rigole, defrişări plantaţii pe zonă şi în spaţiile verzi.

Potrivit sursei citate, în perioada martie - aprilie 2021, drumarii de la CNAIR au efectuat revizii tehnice pe drumurile naţionale şi autostrăzile aflate în administrare, în vederea realizării programului de punere în ordine a acestora.

Inspecţiile sunt efectuate pentru evaluarea stării tehnice a infrastructurii rutiere în vederea remedierii cât mai urgente a degradărilor apărute pe partea carosabilă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.