CNAIR vrea 32 de camioane de intervenție „anti-accident” Recomandat

CNAIR vrea 32 de camioane de intervenție „anti-accident”

CNAIR vrea 32 de camioane de intervenție „anti-accident”, după ce un drumar a fost omorât de un TIR. Noile vehicule speciale vor avea și panou cu mesaje variabile, macara şi perie rotativă și vor fi cumpărate cu bani din PNRR.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la ANAP documentaţia pentru achiziţia publică a unor camioane specializate, echipate inclusiv cu dispozitive pentru protejarea lucrătorilor care efectuează intervenţii de urgenţă pe autostrăzi şi drumuri naţionale.

"Prin achiziţionarea acestor echipamente, dorim să eliminăm pe cât posibil situaţiile prin care drumarii din echipele de intervenţii devin victimele unor accidente rutiere şi să eficientizăm activitatea de intervenţie de urgenţă pe sectoare de autostrăzi sau drumuri naţionale", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CNAIR.

Contractul care va fi lansat în licitaţie prevede achiziţionarea a 32 de camioane, fiecare dotat cu dispozitiv pentru atenuarea şocului la impact, panou cu mesaje variabile, macara şi perie rotativă. Durata contractului finanţat prin PNRR este de 24 de luni.

"Aceste ansambluri trebuie să fie certificate pentru conformitate CE şi să respecte toate cerinţele impuse de legislaţia, standardele şi reglementările aplicabile în România, inclusiv cele cu privire la Protecţia Mediului, Asigurarea Calităţii, PSI, Securitate şi Sănătate în Muncă", precizează CNAIR.

Anunțul CNAIR vine după ce, pe 19 aprilie 2024, doi drumari, o femeie și un bărbat, au fost spulberați de un TIR.

Femeia a murit și bărbat a fost rănit grav după ce au fost loviți de un camion în timp ce efectuau lucrări de întreținere a drumului pe DN6, în localitatea Răcarii de Sus, județul Dolj.

Potrivit IPJ Dolj, un bărbat de 68 de ani, cetățean bulgar, în timp ce conducea un TIR pe DN 6, în localitatea Răcarii de Sus, din cauze ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, a intrat în coliziune față-spate cu o autoutilitară pe care a proiectat-o în două persoane, o femeie de 45 de ani și un bărbat de 54 de ani, ce efectuau lucrări de întreținere a carosabilului, pe banda 1.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.