Cine este noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu. Informatician, fără studii sau experiență în domeniu Recomandat

Cine este noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu. Informatician, fără studii sau experiență în domeniu

Informatician la bază, Sorin Grindeanu este cel propus să ocupe funcția de ministru al Transporturilor. El nu are nicio tangență cu acest domeniu.

Sorin Grindeanu nu a lucrat în domeniul transporturilor și nu are studii în domeniu. Grindeanu, care a fost pentru șase luni premierul României în 2017, a reușit să declanșeze în stradă cele mai mari proteste post-Revoluție, odată cu adoptarea OUG13 pentru amnistierea unor fapte penale. Grindeanu este primul și singurul premier dat jos prin moțiune de cenzură de către propriul partid.

Sorin Grindeanu este născut pe 5 decembrie 1973 (48de ani) în Caransebeș, județul Caraș-Severin. Tatăl său a fost director al Colegiului Național "C.D. Loga" și inspector școlar general, în același timp fiind și președintele PSD Caransebeș.

Sorin Grindeanu a ocupat în ultimii 20 de ani de carieră politică mai multe funcții publice, atât la nivel local în Timișoara, unde a și fost vicepreședinte al CJ Timiș, cât și la nivel central ca ministru al Comunicațiilor, deputat, premier sau șef foarte bine plătit la ANCOM. 

Grindeanu a devenit membru în PSDR în 1996, cu un an înainte să termine Facultatea de Matematică, specializarea Informatică, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Timp de doi ani a făcut studii postuniversitare de specialitate pe "baze de date" la aceeași universitate, iar tot pe atunci a devenit vicepreședinte al organizației de tineret a PDSR Timiș. Între 1998 și 2001 a lucrat ca preparator și asistent universitar la Facultatea de Sociologie şi Psihologie - Universitatea de Vest Timişoara. În 1999 a mai făcut un curs de perfecționare în domeniul statisticii sociale, iar în 2012 a făcut un curs cu specializarea "Securitate, diplomație și politică externă" la Institutul Diplomatic Român.

În politică Grindeanu a trecut rapid de la tineretul PDSR din Timiș, la funcții în biroul executiv județean al partidului, iar în 2008 a devenit pentru șase ani președinte al PSD Timișoara. Din 2014 până în 2017 a fost președinte al PSD Timiș. În același timp cu ascensiunea sa în rândurile politicii locale, Grindeanu a ocupat diverse funcții publice precum Director la Direcția pentru Tineret și Sport din Timiș, consilier local în Timișoara și timp de patru ani (2008-2012) a fost viceprimar al municipiului reședință de județ. A urmat apoi un an (2014-2015) ca Ministru al Comunicațiilor, în paralel cu un mandat aproape complet ca deputat (2012-2016). A demisionat din Parlament pentru a fi ales ca Președinte al CJ Timiș în iunie 2016.

N-a rămas mult timp în această funcție pentru că în ianuarie 2017 și-a dat demisia pentru a putea fi numit premier al PSD, în Guvernul Liviu Dragnea.

CV-ul complet AICI

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.