Cernăuți. 65.000 de pachete cu țigări care ar fi trebuit să ajungă în România, descoperite într-un camion cisternă Recomandat

Cernăuți. 65.000 de pachete cu țigări care ar fi trebuit să ajungă în România, descoperite într-un camion cisternă

Un șofer de camion a fost prins în Cernăuți în timp ce transporta țigări în valoare de peste 4,5 milioane de grivne (111.000 euro).

Țigările erau ascunse în cisterna unui camion cu benzină.

Autoritățile ucrainene au pornit acțiunea penală împotriva șoferului.

„Suspectul a fost plasat în arest la domiciliu”, se menționează într-un comunicat de la Administrația Teritorială din regiunea Cernăuți a Biroului de Securitate Economică a Ucrainei.

Conform sursei citate, șoferul de camion încerca să transporte ilegal respectivele produse din tutun în România.

„Ancheta a stabilit că marfa era ascunsă într-un rezervor de combustibil. Camioanele cu țigări au trecut de punctul de control vamal ca fiind goale și s-au întors în Ucraina cu combustibil. La controlul locului, detectivii au găsit ascunse în autocisternă cutii de carton cu 65.000 de pachete de țigări fără timbre de accize. Costul lor estimat este de peste 4,5 milioane grivne”, se arată în respectivul comunicat.

Cel puțin în ceea ce privește acest transport interceptat de autoritățile ucrainene înainte de a ajunge în țara noastră s-a stabilit că furnizorul de țigări care urmau să ajungă pe piața neagră din România era din Kiev.

De asemenea, conform informațiilor operative ale angajaților Biroului de Investigații de Stat, în această schemă pot apărea implicații și de la oamenii legii.

Procurorii Parchetului Regional Cernăuți se ocupă în continuare de procedurile care privesc acest dosar în care se face cercetări preliminarii sub aspectul deplasării peste frontiera vamală a Ucrainei, în afara controlului vamal sau ascunderea de la controlul vamal a mărfurilor accizabile în cantități mari.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.