Cererea de spații comericale s-a dublat

Cererea de spații comericale s-a dublat

Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a ajuns la 240.700 metri pătraţi, mai mult decât dublul nivelului înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 100.800 de metri pătraţi.


Bucureştiul a atras cea mai mare parte din cererea de spaţii industriale şi logistice din ţară, respectiv 43% (aproximativ 103.600 metri pătraţi), acesta fiind urmat de Slatina (62.000 metri pătraţi), Oradea (34.000 metri pătraţi) şi Timişoara, cu aproape 22.300 de metri pătraţi tranzacţionaţi.

De remarcat faptul că în primul semestru, peste jumătate din cerere (121.600 metri pătraţi) a venit din partea companiilor de producţie, majoritatea din domeniul automotive.

Anumite companii din sectorul auto traversează o perioadă de tranziţie spre producţia de componente pentru autovehicule electrice. România ar putea profita de această tranziţie şi ar putea atrage investiţii importante din partea marilor companii pentru acest tip de capacităţi de producţie. În acest context, preconizăm o creştere a cererii de spaţii de producţie în perioada 2020-2022.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.