Ce salarii au șoferii de camion care se angajează în străinătate? Recomandat

Ce salarii au șoferii de camion care se angajează în străinătate?

Salariile românilor care aleg să muncească în străinătate sunt de trei sau patru ori mai mari decât cele din România, atât în cazul joburilor entry level sau pentru muncitorii calificaţi, cât şi în cazul specialiştilor, arată datele de la o platformă de recrutare online.

Salariul unui şofer de camion, pe curse internaţionale, pleacă de la 2.500 de euro pe lună; un curier poate câştiga 2.000 de euro pe lună, în timp ce pentru muncitorii necalificaţi salariile pleacă de la 700 de euro pe lună.

De la 1.000 de euro pe lună pornesc şi salariile pe care le pot câştiga cei care vor să lucreze în servicii de curăţenie.

Un inginer software poate câştiga lunar, în Germania, 6.500 de euro net plus beneficii, în timp ce un mun­­citor în depozit, în Olanda, poate câştiga între 1.800 şi 2.000 de euro pe lună plus beneficii.

Angajatorii din afara ţării ştiu că principalul argument cu care pot atrage mai mulţi candidaţi este cel salarial, motiv pentru care unu din două joburi postate are salariul afişat în anunţul de angajare.

De altfel, şi candidaţii au nevoie să ştie exact cât ar putea să câştige în plus faţă de joburile din România pentru a fi convinşi să facă un pas atât de important precum o mutare în afara ţării, fie şi pentru o perioadă determinată de timp.


SCHMITZ PRE-IAA 2024


IVECO eDAILY
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.