Ce mită primea un polițist de frontieră pentru a „proteja” camioanele cu migrați ilegali de la Nădlac Recomandat

Ce mită primea un polițist de frontieră pentru a „proteja” camioanele cu migrați ilegali de la Nădlac

Un polițist de frontieră de la Nădlac era cel care asigura protecția transportului ilegal de migranți comunicând exact care erau camioanele vizate de control la trecerea graniței. El era remunerat corespunzător pentru fiecare transport.

Procurorii au descoperit noi ramificații ale unei rețele de trafic de migranți pe care o destructuraseră în urmă cu câțiva ani, rețea pusă la punct de un pakistanez, Ahma Khan Saeed și un român, cu concursul mai multor polițiști de frontieră.

 Asftfel, anchetatorii au descoperit că patru din cei cinci noi inculpaţi ar fi avut rolul de asigurare a protecţiei transporturilor, inclusiv prin atragerea, prin corupere, în activitatea infracţională a unui lucrător de politie din punctul de trecere a frontierei Nădlac II, şi asigurarea din punct de vedere logistic a activităţii (identificarea şi închirierea de locaţii pentru transferarea şi gruparea migranţilor aflaţi pe teritoriul României, racolarea şoferilor dispuşi să efectueze transportul, obţinerea de autovehicule de mari dimensiuni şi a documentaţiei necesare).

Cei patru au ajutat la scoaterea a 141 de migranți,(adulţi şi copii de diverse naţionalităţi, printre care irakieni, sirieni, afgani şi pakistanezi) în două transporturi.

 „În ceea ce îl priveşte pe cel de-al cincilea inculpat, fost poliţist de frontieră, s-au reţinut că, în calitate de lucrător de poliţie în cadrul ITPF Oradea – STPF Nădlac – PCTF Nădlac II, a sprijinit acest grup infracţional organizat, asigurând protecţia transporturilor prin comunicarea consemnelor dispuse de către organele judiciare asupra ansamblurilor de transport tir şi asupra membrilor grupului infracţional organizat în vederea minimalizării riscurilor de depistare, respectiv a îngreunării tragerii la răspundere penale a persoanelor implicate", arată procurorii.

Fostul polițist a acceptat promisiunea ca pentru fiecare transport de migranți căruia îi asigura ieșirea prin vamă să primească câte 10.000 euro, acesta încasând efectiv 8.500 euro, în 2017.   

De asemenea, acesta a transmis turele de serviciu şi intervalul aferent când transporturile frauduloase puteau trece prin punctul de frontieră Nădlac II fără a fi controlate corespunzător.  

În urma propunerilor formulate, faţă de unul dintre inculpaţi s-a dispus arestarea preventivă, trei dintre inculpaţi fiind cercetaţi în stare de arest la domiciliu şi un inculpat sub control judiciar.     

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.