Ce mașină va produce Ford la Craiova Recomandat

Ce mașină va produce Ford la Craiova

Compania Ford a anunţat luni că intenţionează să oprească producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie, aici urmând să fie lansată producţia modelului EcoSport şi, totodată, că va recruta peste 500 de noi angajaţi în perioada următoare.

Potrivit unui comunicat al companiei, decizia a fost luată din cauza modificărilor pe piaţă şi de dinamică din segmentul B, în sensul că tot mai tot mai mulţi clienţi ai acestui segment au început să prefere SUV-uri şi Crossovere în locul monovolumelor, din care face parte şi B-Max.

"Ford B-MAX a avut performanţe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri şi Crossovere. În acest context se încadrează SUV-ul de succes de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiţia pentru producţia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro", se precizează în comunicatul Ford România.

Compania a mai anunţat luni că, în perioada următoare, va recruta peste 500 de noi angajaţi pentru a sprijini nevoile zonei de producţie de vehicule, aceştia adăugându-se celor 976 de angajaţi deja anunţaţi în luna aprilie şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru producţia de motoare.

"În aceste condiţii, numărul de angajaţi care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1700", se mai spune în comunicat.

Potrivit datelor Ford, din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, compania a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România şi caută în continuare oportunităţi pentru a aduce noi produse la Craiova, cu scopul de a utiliza cât mai eficient capacitatea potenţială a uzinei. În acest moment, numărul de angajaţi de la Craiova - atât în zona de producţie de vehicule, cât şi în cea de producţie de motoare - este de 2.860 de persoane.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.