Câte milioane câștigă un director din industria auto

Câte milioane câștigă un director din industria auto

Producătorul auto nipon Nissan a anunţat marţi majorarea cu 2,5% a pachetul salarial anual acordat directorului său general Carlos Ghosn, transmit Kyodo şi Reuters.

Pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2016, Carlos Ghosn va primi 1,098 miliarde de yeni (9,82 milioane de dolari), cel mai ridicat nivel de când grupul auto nipon publică informaţii privind plăţile acordate şefilor companiei.

Ghosn, unul dintre cei mai bine plătiţi directori generali din industria auto, a primit pentru 2016 şi o remuneraţie de şapte milioane de euro (7,8 milioane de dolari) de la Renault, dintre care 1,23 milioane euro salariu fix iar restul, în numerar sau acţiuni, fiind calculat pe baza unor criterii de performanţă.

În martie, Ghosn a demisionat din funcţia de director general al Nissan dar a rămas preşedintele companiei nipone. El este recompensat pentru poziţiile sale deţinute la Renault (preşedinte-director general) şi Mitsubishi Motors (preşedinte).

În anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2016, Nissan a înregistrat un profit net de 663,50 miliarde de yeni, în creştere cu 26,7% faţă de anul anterior.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.