Camion cu cherestea, răsturnat

Camion cu cherestea, răsturnat

Un camion încărcat cu cherestea, înmatriculat în Bistrița-Năsăud, s-a răsturnat azi dimineață între două sensuri giratorii de pe Centura de Vest a Ploieștiului, informează colegii de la observatorulph.ro. Din fericire, șoferul nu a fost rănit, dar accidentul a îngreunat traficul în zonă câteva ore bune, până când TIR-ul a fost repus pe roți și tractat din zonă.


Derox Management a comentat acest accident pe pagina lor de Facebook, iar informațiile prezentate sunt cel puțin interesante:

Un camion (înmatriculat în Bistrița-Năsăud) s-a răsturnat în giratoriul de la Strejnic, de pe Centura de Vest a Ploieștiului.

Nimic deosebit, se întamplă des în acel loc.

Dar… pe surse, am aflat că respectivul camion este încărcat cu cherestea tivită din molid, conform avizelor fiind 53 mc de cherestea în mașină. Poliția l-a amendat cu 870 RON pentru neadaptarea vitezei, fără să constate nicio altă abatere.

Dacă folosești un banal calculator de volum/greutate pentru cherestea, afli că, în fapt, greutatea acelor 53 MC de cherestea nu poate fi mai mică de 38 – 39 de tone. Astfel, ansamblul total depășește 55 tone. Maximul admis pe (unele din) drumurile naționale din România, 40 tone.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.