CALENDARUL ACCIDENTELOR DIN 2019

CALENDARUL ACCIDENTELOR DIN 2019

Anul care s-a încheiat de curând a fost presărat cu tragedii.

 

IANUARIE
2. - Şase persoane au murit într-un accident feroviar produs pe podul Storebaelt din Danemarca. Un tren de pasageri ar fi fost lovit de obiecte dintr-un tren de marfă.
4. - Cinci adolescente din Polonia şi-au pierdut viaţa într-un incendiu declanşat într-un escape room, în oraşul Koszalin din nordul ţării.
7. - Şase persoane au murit şi 13 au fost salvate, după naufragiul unui cargou sub pavilion panamez în Marea Neagră, în largul coastelor Turciei.
10. - Şapte persoane au murit şi alte 33 au fost rănite în Cuba, în accidentul unui autocar produs pe drumul dintre oraşul Baracoa şi capitala Havana.
11. - Un incendiu izbucnit într-o clinică specializată în tratamentul dependenţei de droguri sau alcool, situată în Guayaquil, Ecuador, s-a soldat cu 17 morţi şi 12 răniţi.
12. - O puternică explozie produsă în Franţa, într-o brutărie în arondismentul 9 din Paris, din cauza unei scurgeri de gaz, s-a soldat cu patru morţi şi 12 răniţi grav.
18. - 89 de persoane au murit şi alte 55 au fost rănite în explozia unei conducte de carburant sparte în statul Hidalgo, aflat în centrul Mexicului.
25. - 99 de persoane au murit şi 259 au fost date dispărute în urma unei catastrofe miniere produse la Brumadinho, în Brazilia.

FEBRUARIE
5. - Opt persoane au murit şi 30 au fost rănite într-un incendiu violent care a avariat un imobil situat în arondismentul 16 din Paris.
6. - 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 14 au fost rănite după ce un bloc de locuinţe cu opt etaje din cartierul Kartal, situat în partea asiatică a oraşului Istanbul, s-a prăbuşit.
13. - Un grav accident rutier s-a produs în Macedonia de Nord, unde un autocar s-a răsturnat pe o autostradă din nordul ţării şi 14 persoane au murit.
17. - Nouă persoane au murit într-o mahala din oraşul Chittagong, din Bangladesh, într-un incendiu care a distrus sute de locuinţe.
23. - 20 de mineri au murit şi alţi 30 au fost răniţi în nordul Chinei, după ce frânele vehiculului care îi transporta sub pământ au cedat.
27. - Zece persoane au murit şi mai mult de 20 au fost rănite în gara centrală din Cairo, în urma unui accident feroviar.

MARTIE
1. - Opt persoane au murit şi 36 au fost rănite în Iran, după ce autobuzul în care se aflau s-a răsturnat pe autostrada dintre oraşele Qom şi Teheran.
2. - 13 persoane au murit în Africa de Sud, într-o coliziune în care au fost implicate trei vehicule.
9. - 12 persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion DC3 care efectua o cursă regională în centrul Columbiei.
21. - 71 de persoane au murit după ce un feribot supraaglomerat s-a scufundat în fluviul Tigru, în apropiere de oraşul Mosul din nordul Irakului.
- Zece persoane au murit în explozia survenită într-o uzină chimică din Ain Sokhna, în estul Egiptului.
- 78 de persoane au murit într-o explozie puternică produsă într-o uzină chimică a companiei Tianjiayi Chemical, în oraşul Yancheng din provincia Jiangsu din estul Chinei.
23. - Un autocar care transporta 53 de pasageri a luat foc în timp ce se afla pe o arteră din oraşul Changde, în nordul provinciei Hunan din China. Au murit 26 de persoane, iar alte 30 au fost rănite.
27. - Un elicopter Mi-8 al Ministerului Apărării din Kazahstan s-a prăbuşit, în timpul unor exerciţii, în regiunea Kizilordinsk din sudul ţării, în apropiere de graniţa cu Uzbekistanul. Toţi cei 13 pasageri aflaţi la bord au murit.
28. - 19 oameni au murit într-un incendiu izbucnit într-o clădire de birouri cu 19 etaje, situată în nordul capitalei Bangladeshului, Dhaka.
31. - Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi cinci au fost rănite într-o explozie produsă la o uzină de componente electronice, în estul Chinei.

APRILIE
17. - 29 de turişti germani şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier petrecut pe insula portugheză Madeira.
18. - 13 persoane au murit şi ale 142 au fost date dispărute în urma scufundării unei ambarcaţiuni de pasageri în lacul Kivu din estul Republicii Democrate Congo.
19. - 13 persoane au murit şi alte 16 au fost rănite în Africa de Sud după prăbuşirea parţială a acoperişului unei biserici din provincia KwaZulu Natal (nord-est), în timpul slujbei religioase.
25. - 17 mineri au murit şi 12 au fost daţi dispăruţi în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaz în mina de cărbune "Sihdcarbon", din Iurivka, în estul separatist al Ucrainei.
27. - 16 migranţi subsaharieni au murit în Maroc şi alţi 17 au fost răniţi după ce vehiculul lor a căzut într-un canal de irigaţii în nord-estul ţării.

MAI
5. - 41 de persoane au murit după ce un avion al companiei ruse Aeroflot a luat foc în zbor la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova, aeronava fiind nevoită să aterizeze de urgenţă.
6. - 58 de persoane şi-au pierdut viaţa în Niger, în urma exploziei unui camion-cisternă în apropierea unei staţii de combustibil din capitala Niamey.
7. - 13 persoane au murit după ce un avion privat - Bombardier Challenger 601 - s-a prăbuşit în nordul Mexicului. Avionul decolase de la Las Vegas, SUA, şi se îndrepta spre Monterrey, statul mexican Nuevo Leon.
10. - 70 de migranţi au murit înecaţi după ce ambarcaţiunea lor cu care încercau să ajungă în Europa s-a scufundat în largul coastelor Tunisiei.
24. - 15 studenţi au murit şi în jur de 20 au fost răniţi în incendiul unei clădiri cu mai multe etaje din vestul Indiei.

IUNIE
9. - Un autocar care transporta 40 de persoane s-a răsturnat în Brazilia, accidentul soldându-se cu moartea a cel puţin 17 persoane.
12. - 12 persoane au murit în urma coliziunii a două microbuze de pasageri în sudul capitalei egiptene Cairo.
16. - 18 persoane au murit într-un accident de autocar care a avut loc într-o zonă rurală din vestul Venezuelei.
20. - 25 de persoane au murit în India, după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-o prăpastie în statul Himachal Pradesh, situat în nordul ţării.
26. - Zece persoane au murit şi alte 30 au fost rănite într-un accident produs în nord-vestul Turciei, în care a fost implicată o furgonetă ce transporta migranţi.

IULIE
2. - 14 marinari au murit într-un incendiu izbucnit la bordul unui submarin de cercetări ale armatei ruse cu baza în Marele Nordului.
8. - 29 de oameni au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident de autocar în nordul Indiei.
11. - 23 de persoane au murit şi peste 60 au fost rănite în Pakistan, în urma coliziunii dintre un tren de pasageri şi un tren de marfă ce staţiona.
14. - Nouă persoane au murit în urma prăbuşirii unui mic avion de turism, în nordul Suediei.
18. - 14 persoane au murit şi 28 au fost rănite într-un accident de microbuz care transporta migranţi în provincia turcă Van (sud-estul ţării).
- 33 de persoane au murit într-un incendiu care a distrus un studio de filme de animaţie în oraşul Kyoto din Japonia.

AUGUST
3. - 25 de persoane au murit în Filipine după ce trei ambarcaţiuni s-au scufundat în arhipelagul Visayas de Vest.
28. - 23 de oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi grav într-un incendiu izbucnit într-un bar din Veracruz, oraş-port din sudul Mexicului.

SEPTEMBRIE

  1. - Nouă persoane aflate la bord unui avion Beechcraft BE-350 de mici dimensiuni au murit după prăbuşirea acestuia în staţiunea privată Agojo din satul Pansol, Filipine.
    - 15 persoane au murit şi 26 au fost rănite la Bamako, în Mali, după prăbuşirea unui imobil în construcţie.
    2. - Opt persoane au murit şi alte 26 au fost date dispărute într-un incendiu violent al unui vapor pentru turişti în largul coastelor Californiei.
    12. - Un accident de tren soldat cu circa 50 de morţi s-a produs în sud-estul Republicii Democrate Congo.
    13. - 11 persoane au murit în Brazilia într-un incendiu la spitalul Badim din oraşul Rio de Janeiro, izbucnit din cauza unui scurtcircuit.
    18. - Un incendiu a cauzat moartea a peste 26 de elevi şi a doi profesori în Liberia.
    22. - 26 de persoane, inclusiv copii, au murit după ce un autobuz de pasageri s-a izbit de o stâncă de la marginea drumului în nordul Pakistanului.
    28. - 36 de persoane au murit şi alte 36 au fost rănite într-un accident rutier produs în estul Chinei.
    29. - Un incendiu produs la o fabrică de produse de larg consum din estul Chinei, în provincia Zhejiang, s-a soldat cu 19 morţi şi trei răniţi.

    OCTOMBRIE
  2. - Un accident produs între un autocar şi un utilaj greu la Medina, în vestul Arabiei Saudite, s-a soldat cu 35 de morţi şi patru răniţi.
    19. - 11 oameni şi-au pierdut viaţa după ruperea unui baraj în regiunea Krasnoiarsk din Siberia.
    31. - 65 de oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi în Pakistan, după ce un tren de pasageri a luat foc.

    NOIEMBRIE
    1. - 19 persoane au murit după ce camionul în care se aflau a căzut într-o râpă în munţii din nordul Filipinelor.
    3. - 17 persoane, între care şapte copii, şi-au pierdut viaţa într-un accident în momentul în care autobuzul supraîncărcat în care se aflau a plonjat într-un râu în Nepal.
    12. - 14 oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi în coliziunea frontală a două trenuri, în estul Bangladeshului.
    13. - 13 persoane au murit şi 20 au fost rănite în vestul Slovaciei în urma coliziunii între un autocar şi un camion.
    19. - 13 persoane au murit într-un accident în care au fost implicate trei autobuze, în centrul Mexicului.
    24. - 17 persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat în estul Republicii Congo.
    27. - Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în centrul Canadei.

    DECEMBRIE
  3. - Un autobuz cu 40 de pasageri la bord a căzut într-un râu în Siberia, 15 dintre pasageri pierzându-şi viaţa.
    - Nouă persoane au murit şi trei au fost rănite în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în statul Dakota de Sud din nordul SUA.
    4. - 57 de persoane au murit după ce o navă care transporta migranţi s-a scufundat în largul coastei Mauritaniei.
    8. - 43 de persoane au murit din cauza unui incendiu izbucnit într-o fabrică din capitala Indiei, New Delhi.
    15. - Zece persoane au murit într-un incendiu într-o fabrică de ventilatoare din Gazipur, în apropierea capitalei Bangladeshului. 
Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.