C5. Cu LinoLeul prin Istanbul Recomandat

C5. Cu LinoLeul prin Istanbul

COLOANA A CINCEA. Parte a unui grup de "ministrași" români însetați de bani și putere, ministrul Sorin Grindeanu, zis "LinoLeul" Transporturilor, a participat, pe 31 martie 2021, la Istanbul, la cea de a XXVII-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia.

Gurile rele, da' bune, susțin că, în ultima perioadă, firmele turcești de construcții de infrastructură și-au umilit concurentele din țările vestice prin sumele de bani pe care le dau ca șpagă autorităților din România. Și nu într-un mod ascuns, prin cadouri scumpe, excursii de lux, sponsorizări pentru participarea la tot felul de "șușe" prin străinătate, așa cu fac firmele europene.
În funcție de valoarea lucrării, turcii oferă bani cash în plic, diplomat, paporniță, geantă sau sac!
Surse bine informate susțin că actualii conducători ai Turciei au creat un cadru legislativ prin care să susțină intrarea firmelor lor pe piața UE. În acest sens, se pare că banii destinați șpăgilor date în străinătate au un regim preferențial, adică nu sunt impozitați ca restul profitului.
”M-am întâlnit, în această dimineaţă, cu ministrul turc al Transporturilor şi Infrastructurii, Adil Karaismailoglu, cu care am discutat despre oportunităţile pe care le poate oferi colaborarea dintre ţările noastre în domeniul infrastructurii”, a scris Grindeanu pe Facebook. Rețineți cuvântul "oportunități"!
Împreună cu ministrul "Lache Flaușat" al Energiei, Virgil Popescu, Grindeanu a avut o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și a semnat cu vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay, un document din categoria "Vom face să fie bine, că e rău să fie rău!".
"LinoLeul" afirmă că le-a transmis celor cu care s-a întâlnit că România este deschisă firmelor turceşti care au capacitatea tehnică şi profesională pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură. Adică nicio firmă, băi, Sorinele?!!!
În loc de concluzie: La infrastructură firmele turcești se descurcă mai greu, dar, cu siguranță, "au capacitatea tehnică şi profesională" de a da șpăgi grase!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.