C5. Coruptul CNAIR și Făt-Frumos de DNA Recomandat

C5. Coruptul CNAIR și Făt-Frumos de DNA

COLOANA A CINCEA. După doar trei săptămâni de anchetă, Florea Dascălu, zis "Corleone", directorul de Întreținere al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a bătut palma cu procurorii și a fost trimis în judecată.

Pentru un necunoscător, acest timp pare incredibil de scurt, în condițiile în care Direcția Națională Anticorupție - DNA, aripa politică a Parchetului General din România, instrumentează ani de zile dosare de acest tip. În unele cazuri, în cazul celor protejați politic, anchetele DNA se tărăgănează la nesfârșit și nu se încheie niciodată.
Situația se schimbă însă în cazul în care procurorii "dau la pace" cu infractorul și acesta din urmă spune și ce lapte a supt în mica sau marea copilărie. În asemenea situații, procurorul de caz DNA se transformă în Făt-Frumos, adică o anchetă la care alții lucrează trei ani el o finalizează în trei săptămâni.
În loc de concluzie: Gurile rele da' bune susțin că nea Florică le-a vorbit procurorilor nu numai despre laptele supt de el, ci și despre cel consumat cu mult nesaț de ceilalți șefi și colegi din CNAIR!

Comunicatul DNA
"În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 900/VIII/3 din 23 octombrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului
DASCĂLU FLOREA, la data faptelor director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- luare de mită;
- trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale);
- permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 7 mai – 22 octombrie 2022, inculpatul Dascălu Florea, în calitatea sa de director anterior menționată, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb, pe de-o parte, să îndeplinească un act contrar atribuțiilor de serviciu și pe de altă parte să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina pe aceștia să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității omului de afaceri respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire). În același context, inculpatul ar fi pus la dispoziția aceluiași om de afaceri mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.
Astfel, pentru demersurile descrise, inculpatul Dascălu Florea ar fi primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.", se spune în comunicatul DNA din 14 noiembrie 2022.
În loc de concluzie: Cei 10.000 de lei, cu care a fost prins în flagrant Corleone, reprezentau probabil pentru el banii de semințe și de țigări pentru partida de vânătoare la care a participat!

Mărimea pedepsei
Pentru că și-a demonstrat totala măiestrie în arta delațiunii, Corleone a fost rapid îndrăgit de procurorii bănățeni ai DNA. În schimbul informațiilor oferite, procurorii vor cere în instanță pentru Florică o pedepsă redusă. De ochii lumii, procurorii le-au făcut judecătorilor propunerea "de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză".
Ideea este ca, în perioada următoare, Corleone să rămână în arest pentru a nu putea să fie abordat de cei pe care i-a turnat.
În loc de concluzie: Nu va trebui să ne mire dacă, la finalul procesului, marele corupt al CNAIR va primi o pedeapsă infimă sau chiar una cu suspendare!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..



CAMION FEST OCTOMBRIE 2022


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.