Bucăţile de piatră de pe DN 10 au fost îndepărtate, dar se circulă în continuare pe un singur fir Recomandat

Bucăţile de piatră de pe DN 10 au fost îndepărtate, dar se circulă în continuare pe un singur fir

Drumarii au intervenit toată noaptea pentru a elibera DN 10 Buzău-Braşov de rocile căzute pe carosabil vineri seară, după ce în zonă a plouat puternic. Traficul se desfăşoară în continuare pe un singur fir, fără a se şti când se va relua circulaţia pe acest tronson în condiţii normale.


Potrivit prefectului judeţului Buzău, Silviu Iordache, drumul naţional 10 Buzău - Braşov a fost curăţat noaptea trecută după ce pietre de mari dimensiuni s-au desprins de pe versanţi şi au căzut pe carosabil, circulaţia fiind iniţial blocată în zona localităţii Gura Siriului, judeţul Buzău, pentru ca apoi să se desfăşoare pe un sens de mers, semaforizat.

"Drumul a fost curăţat încă din timpul nopţii. Se circulă în continuare pe un singur sens, semaforizat. Luni voi merge acolo cu un reprezentant de la Secţia de Drumuri Naţionale Buzău ca să evaluăm când şi cum putem relua circulaţia pe cele două sensuri", a declarat, sâmbătă, prefectul Buzăului.

 

În luna martie, circulaţia pe DN 10 a fost blocată timp de cinci zile după ce o parte din versantul aflat pe marginea şoselei s-a desprins şi a căzut. Pentru reluarea traficului a fost nevoie atunci ca pirotehnicienii să detoneze stâncile căzute pe şosea.

După explozia controlată, drumarii au curăţat drumul şi abia după aceea s a putut relua circulaţia, pe un sens de mers.

De altfel, căderile de pietre de pe versantul aflat pe marginea DN 10 apar atunci când plouă mai puternic ori la venirea primăverii, când se produce dezgheţul.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.