BREAKING NEWS. Șoferii de CAMION vor trebui să dea doar o declarație pe proprie răspundere la intrarea în țară Recomandat

BREAKING NEWS. Șoferii de CAMION vor trebui să dea doar o declarație pe proprie răspundere la intrarea în țară

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat măsuri foarte importante pentru șoferii profesioniști de vehicule comerciale, inclusiv camioane.

„Transportatorii sunt extrem de importanți în această perioadă, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducătorii de mașini capacitate maximă peste 2,4 tone care nu au simptome vor completa la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă locația în care pot fi contactați între curse.
Pentru fluidizarea traficului, conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează România nu vor mai completa declarații dacă vor utiliza strict coridoarele de tranzit, fiind interzisă abaterea de la ele și în maxim 48 de ore, cu staționare în parcările marcate corespunzător.
La intrarea în țară, șoferii străini aplică un colant special care va identifica tipul de transport, iar șoferul e obligat să aibă asupra sa un formular de tranzit. Dacă nu respectă prevederile, intră în carantină 14 zile, cu suportarea cheltuielilor”, a spus ministrul de Interne.

Alte măsuri care au fost luate prin Ordonanța Militară 7, anunțate de Marcel Vela, ministrul de Interne:

- O alta decizie a fost cu privire la situația internatională. Multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, UK, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, în și din aceste țări, pentru 14 zile, începând cu 5 aprilie, ora 23:00.

- Evident că, la fel ca și în deciziile anterioare, aceasta restricție nu se aplică zborurilor de transport marfă, corespondență, zboruri umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizările tehnice necomerciale.

- Avem și o veste bună: am primit o solicitare de transport și am introdus un articol care va permite zboruri pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state. Aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar și al muncii în zona asistenței sociale.

- O altă prevedere se referă la prelungirea suspedării transportului rutier internațional de persoane spre Italia, Spania, Frantța, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Turcia, Irlanda.

 

Ordonanta Militara Nr.7 din 04.04.2020

ART.12
“La intrarea in Romania, conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone, care nu prezinta simtome asociate COVID-19, completeaza o declaratie pe propia raspundere, al carei model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin care isi asuma locatia unde pt fi contactati in perioada dintre curse. Acestia nu se supun masurilor de izolare la domiciliu/carantinare, cu conditia asigurarii de catre angajator a materialelor individuale de protectie impotriva COVID-19.”

ART.13

“Prevederile art.12 se aplica corespunzator conducatorilor autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima mai mare de 2,4 tone care se deplaseaza in iteresul desfasurarii profesiei al Uniunii Europene in Romania, ca stat de rezidenta al conducatorului auto,indiferent daca deplasearea se face la bordul autovehicului de transport marfa sau prin mijloace individuale sau in cont propriu.”

Art.14
(1)Conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone , care tranziteaza teritoriul Romaniei, nu sunt obligati sa completeze, la intrarea pe teritoriul Romaniei, declaratia epidemiologica, daca respecta urmatoarele conditii minimale:
a) utilizarea doar coridoare, aprobate de catre Ministerul Transporturilor, Infrastucturii si Comunicatiilor si Ministerul Afacerilor Interne, fiind interzisa abaterea de la acestea;
b)tranzitarea teritorului Romaniei se face intr-un interval minim, fara a depasii 48 de ore de la intrarea in Romania, incluzand si periadele de stationare pentru odihna zilnica normala;
c)stationarea autovehiculelor se realizeaza exclusiv in parcari situate pe coridoarele de tranzit, marcate in mod corespunzator.
(2)In cazul nerespecatrii conditiilor prevazute la alin.(1), conducatorul autovehicului va fi oblicat sa intre in carantina 14 zile, suportand cheltuieleile efectuate cu carantinarea sa. Autovehiculul poate fi preluat, in cest caz, de un reprezentant al detinatorului.
(3)La intrarea in Romania, conducatorul auto este oblicat sa aplice, pe partile vitrate ale autovehicului(parpriz), un colant special pus la dispozitie de Inspectorul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, respectiv sa pastreze asupra sa formularul de tranzit al carui model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.