Belgia. Trei polițiști federali, beți la un grătar în timpul serviciului Recomandat

Belgia. Trei polițiști federali, beți la un grătar în timpul serviciului

Trei ofițeri ai Poliției Federale belgiene au fost prinși în stare de ebrietate la un grătar, în timp ce erau de serviciu, weekendul trecut, la punctul de frontieră de la Wuustwezel.

Poliția federală a lansat o anchetă disciplinară, potrivit Het Nieuwsblad.
"Dacă faptele sunt confirmate, este inacceptabil.", a concluzionat conducerea Poliției Federale.
În cadrul luptei împotriva Covid-19, posturile de frontieră dintre Belgia și Olanda sunt monitorizate alternativ de poliția locală și poliția federală. Duminica trecută, a fost rândul poliției federale. Și lucrurile au mers destul de prost la postul de frontieră din Wuustwezel.
Conform surselor oficiale, cei trei ofițeri de poliție federală și-au oferit un mic grătar în timpul serviciului de noapte, scăldat în câteva sticle de vin rose.
Polițiștii erau responsabili de controlul vehiculelor grele străine care doreau să intre pe teritoriul Belgiei. Unul dintre șoferii inspectați a observat un spațiu de grătar și mai multe sticle de vin. Revoltat de situație, camionagiul a informat... poliția locală, care s-a deplasat la fața locului pentru a-și verifica colegii.

«Un raport pregătit împotriva a doi polițiști»
Cei trei inspectori, despre care se spune că au mai mult de 20 de ani de serviciu, au trebuit să treacă un test de alcool în sânge, care s-a dovedit a fi pozitiv. "Doi polițiști au fost acuzați că au fost beți", a declarat Sarah Frederickx, purtătorul de cuvânt al Poliției Federale, care nu a dezvăluit nivelul exact de alcoolemiei. Unul dintre ofițeri chiar s-a revoltat împotriva colegilor săi, specifică în continuare Het Nieuwsblad.
"Dacă se confirmă că astfel de fapte au avut loc, acest lucru este în mod evident inacceptabil", a spus purtătorul de cuvânt. "Acest lucru ar împiedica semnificativ eforturile depuse de toți colegii lor în ultimele săptămâni și luni, în condiții dificile.", a adăugat purtătorul de cuvânt.
Poliția din zona de frontieră și primarul din Wuustwezel, Dieter Wouters, confirmă faptele, dar preferă să nu facă declarații. "Așteptăm rezultatele anchetei la poliției federale", au spus ei.
Poliția federală a deschis proceduri disciplinare împotriva celor trei și nu dorește să dea o declarație finală până când nu face complet lumină în acest caz.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.