Belgia. Șofer profesionist român, rănit în accidentul cu 5 camioane și un șofer francez mort Recomandat

Belgia. Șofer profesionist român, rănit în accidentul cu 5 camioane și un șofer francez mort

Cinci camioane, patru dintre ele staționate în coloană, au fost implicate într-un accident, miercuri, 3 februarie 2021, la prânz, pe autostrada E17, în apropierea graniței dintre Franța și Belgia, scrie cotidianul flamand Nieuws Blad.

Controalele de frontieră efectuate de poliția franceză pe E17, de trei zile, au dus la formarea unor coloane de mașini și la blocaje de durată. Iar miercuri s-a produs un accident în care a murit un șofer de camion. În vârstă de 36 de ani, francez, acesta a lovit violent ultimul autotren din coloana care aștepta controlul vamal. Accidentul a avut loc în jurul orei 13:45, când camionul condus de francezul originar din Arras, cu semiremorca plină cu rumeguș, la joncțiunea E17 Aalbeke, a intrat în plin în coloana de camioane staționată. Procuratura din Kortrijk a anunțat că există imagini surprinse de camerele de supraveghere care arată cum camionul se izbește de vehiculul din față fără niciun fel de frâne. Potrivit tahografului, în momentul impactului, camionul francezului avea o viteză de 90 de kilometri pe oră. Șocul a fost enorm. Cabina camionului a fost complet zdrobită. Resturile au zburat spre remorca vehiculului din față.
Alte trei camioane care erau la coadă au fost lovite puternic: un camion polonez, unul românesc și unul belgian. „Eram în drum spre Reims cu lichid de îngrășământ”, a declarat șoferul belgian. „La început am crezut că a avut loc o explozie la un cauciuc. M-am dus să arunc o privire și am văzut imediat că nu mai pot face nimic pentru acel șofer.”
Șoferul român și colegul lui polonez au fost și ei răniți ușor și au primit îngrijiri medicale la fața locului. Cât despre francezul mort, a durat aproape o oră până când a putut fi scos dintre fiarele cabinei. Acesta a fost al doilea accident de la Aalbeke, de când poliția franceză a început verificările într-o parcare, imediat după frontiera din Rekkem, luni după-amiază. „Oricine intră pe teritoriul francez trebuie să aibă dovada unui test de coroana negativ care are mai puțin de 72 de ore”, spune Peter Bruyninckx, de la Centrul de trafic flamand.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.