Autoritatea Vamală Română angajează 351 de oameni Recomandat
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
Guvernul a suplimentat numărul de posturi al Autorităţii Vamale cu 324. Termenele de organizare a acestor concursuri a fost redus de la 51 de zile la 13 zile
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a prezentat, joi, la finalul şedinţei Executivului, deciziile luate pentru fluidizarea traficului la frontiere.
“Aş vrea să continui cu prezentarea deciziilor de astăzi din Guvern cu o măsură necesară pentru a fluidiza traficul la frontierele României, în special la graniţa de nord cu Ucraina, dar şi la graniţa cu Republica Moldova. Astăzi, Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri de creştere a capacităţii de control la frontieră a Autorităţii Vamale Române, numărul total de posturi al Autorităţii Vamale Române urmând a fi suplimentat cu 324, până la încetarea situaţiei care generează în această perioadă un aflux masiv de mărfuri şi persoane la frontiera României cu Ucraina şi Republica Moldova, dar şi la porturile de la Marea Neagră. Aceste prevederi vor fi aplicate cu respectarea bugetului aprobat de Ministerul de Finanţe pentru 2022”, a declarat Dan Cărbunaru.
El a precizat că a fost redus şi termenul pentru organizarea concursurilor de la 51 de zile la 13 zile.
“Totodată, termenele de organizare şi desfăşurare ale concursurilor necesare pentru a angaja oameni la Autoritatea Vamală Română este redus de la 51 de zile calendaristice sau mai mult, în funcţie de numărul de zile nelucrătoare, sărbători legale, la 13 zile. La momentul la care vorbim, Autoritatea Naţională Vamală are un număr de 3.060 de posturi care sunt organizate în 90 de birouri vamale. Ca atare, va fi o creştere de mai mult de 10% a numărului de posturi”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.
El a adăugat că Executivul şi-a asumat rolul de a sprijini autorităţile din Ucraina inclusiv din perspectiva traficului de mărfuri.
“După cum ştiţi, România şi-a asumat un rol activ, având şi o frontieră destul de mare cu Ucraina, acest rol de a sprijini cetăţenii ucraineni, autorităţile din Ucraina, inclusiv din perspectiva traficului de mărfuri, se prioritizează în mod special situaţia grânelor necesare, în special în anumite zone ale lumii, care depind practic de aprovizionarea cu grânele din Ucraina. Este o altă măsură din pachetul de măsuri pe care Guvernul României şi l-a asumat pentru a fluidiza traficul la frontieră, pentru a sprijini fluxurile comerciale şi exporturile ucrainene afectate de agresiunea militară rusă din această ţară şi imposibilitatea de a folosi porturile la Marea Neagră”, a explicat Dan Cărbunaru.
El a prezentat şi câteva date statistice referitoare la traficul de mărfuri în vămile Siret, Isaccea şi Albiţa.
“Din datele pe care le am în acest moment faţă de situaţia de la debutul războiului când pe Vama Siret intrau în medie 80 - 90 de camioane şi ieşeau cam 60 - 70 de camioane, în ultima săptămână, numărul a crescut la 340 de camioane care au intrat zilnic în România şi 450 care au ieşit. În ultimele 24 de ore, numărul a crescut la 388 de camioane, care au intrat în România şi 505 care au ieşit din România prin această Vama Siret. Pe punctul de trecere a frontierei Isaccea de la 30 de camioane care au intrat în România în debutul acestei agresiuni militare ruse din Ucraina, am ajuns la 120, deci creştere de patru ori pe fluxul de intrare, în timp ce la ieşire de la zece camioane care ieşeau din România prin Isaccea s a ajuns la 130. La Albiţa, potrivit datelor pe care le-am primit, în ultima zi au intrat în România 1.229 de camioane şi au ieşit 1.078”, a mai transmis Dan Cărbunaru.
Articole înrudite
- FOTO&VIDEO Zeci de șoferi de camion au rămas înzăpeziți
- Camion încărcat de 3 ori peste greutatea admisă. N-avea nici autorizație de transport
- COD ROȘU Remorca unui camion a fost luată de vânt
- Accident teribil pe Valea Oltului între două camioane
- Un șofer de camion a fost condamnat la închisoare pe viață. Ce crime a făcut?