Austria acuză firmele de transport marfă din Europa de Est că muncesc ieftin și nu respectă legea Recomandat

Austria acuză firmele de transport marfă din Europa de Est că muncesc ieftin și nu respectă legea

În cadrul unei conferințe desfășurată în Austria și dedicată transportului de marfă, subiectele vizate au fost cabotajul și concurență neloială a est europenilor, arată wko.at consultat de revista TIR Magazin.

În viitor, industria se va mobiliza împotriva concurenței externe făcută de firmele de transport din Europa de Est, care lucrează ieftin și nu respectă cadrul legal, scrie sursa citată.
În cadrul reuniunii grupului de specialiști din industria transporturilor de marfă din Austria, un subiect a fost concurența neloială făcută de companiile din Est. "Ne confruntăm cu problema că mulți transportatori străini nu respectă cadrul legal din Austria. Aceasta înseamnă că pot oferi prețuri mult mai mici", spune Bruno Urschitz, președintele grupului de transport de marfă WK.


Peste 100 de companii de transport au participat la această întâlnire anuală.
Rigobert Rainer, șeful Poliției financiare din Carintia și Stiria, raportează: „Recent am efectuat o verificare punctuală. Din 113 camioane străine verificate, 92 nu au respectat legislația austriacă. ”Lista încălcărilor variază de la documentele lipsă, cum ar fi autorizația de detașare sau autorizația de conducere, nerespectarea reglementărilor de cabotaj care se aplică în întreaga UE, până la documente fiscale lipsă. În unele cazuri, s-a constatat, de asemenea, practica dumpingului social. Unele camioane se aflau pe drum fără a avea documente UE", spune Rainer. Astfel de controale, extrem de severe, se vor înmulți în viitor.
Unul dintre participanți a subliniat importanța industriei de transport intern: „Companiile de transport intern continuă ciclul economic. Să ne imaginăm situația în care camionul e tras pe dreapta. Companiile nu primesc livrări, gunoiul nu este luat și alimentele din magazine se termină. În multe privințe, nu există nicio alternativă la camioane.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.