ATENȚIONARE! Fermierii români vor bloca un punct de trecere a frontierei cu tractoare

ATENȚIONARE! Fermierii români vor bloca un punct de trecere a frontierei cu tractoare

Fermieri români protestează față de liberalizarea comerţului cu produse din Ucraina. 200 de fermieri din judeţul Botoşani vor participa, săptămâna viitoare, la un protest împotriva "deciziilor autorităţilor europene privind agroprodusele din Ucraina".

Fermieri români, protest față de liberalizarea comerţului cu produse din Ucraina, la 7 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, organizator fiind Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, Asociaţia Moldoovis şi Asociaţia de proprietari "Paltinul" din Păltiniş,

Potrivit organizatorilor, cei 200 de fermieri vor participa la acţiune cu tractoare agricole, remorci, maşini şi camioane.

"Scopul adunării publice îl constituie manifestarea şi marşul de deplasare cu viteză redusă al persoanelor şi mijloacelor mecanice în legătură cu efectele devastatoare asupra fermierilor, sectorului agricol, populaţiei şi economiei naţionale a României, urmare a deciziilor autorităţilor europene privind liberalizarea comerţului cu produse agricole şi agroalimentare din Ucraina", se arată în comunicatul organizatorilor, potrivit Agerpres.

Protestul fermierilor români se adaugă protestului fermierilor bulgari de la 29 martie, în patru puncte de frontieră: – Vidin, Ruse, Silistra și Kardam.

Fermierii bulgari susțin că Regulamentul (UE) 2022/870 al Parlamentului European și al Consiliului din 30 mai 2022 privind importul scutit de taxe vamale de mărfuri de origine agricolă din Ucraina nu ar trebui extins pentru Bulgaria, unde fabricile sunt pline de produse congelate, iar producția de fructe nu se poate vinde nici măcar la un preț sub cost.


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.