Asfalt turnat pe ploaie, posibilă cauză a haosului de pe Valea Oltului

Asfalt turnat pe ploaie, posibilă cauză a haosului de pe Valea Oltului

În ultimii ani, în mod special pe timpul verii, tranzitarea Văii Oltului, între Vâlcea şi Sibiu, a devenit un adevărat calvar. Lucrările zilnice la carosabil îngreunează traficul.

DN7 / E81 reprezintă una dintre arterele rutiere din topul celor mai periculoase drumuri din ţara noastră. Menit să lege Vama Nădlag – din vestul ţării, de portul Constanţa, din estul ţării, prin Bucureşti, are o porţiune, pe Valea Oltului, unde infrastructura, neatenţia, viteza şi inconştienţa provoacă zilnic accidente rutiere de multe ori soldate cu morţi. Zilele trecute, angajaţii firmei care efectuează lucrări de asfaltare pe Valea Oltului, în judeţul Vâlcea, au fost filmaţi în timp ce turnau asfalt, pe ploaie, în zona Robeşti – Câineni. Echipele care prestează pe drumul ce leagă Râmnicu Vâlcea de Sibiu au fost surprinse, chiar de către localnici, în timp de munceau de zor, deşi legislaţia impune sistarea lucrărilor, pe timp ploios. Într-una dintre filmări se observă carosabilul umed, iar în cealaltă plouă, nu torenţial, dar drumarii muncesc de zor.
De asemenea, se observă vaporii scoşi de mixtura asfaltică la contactul cu carosabilul umed.

„Aşa se toarnă asfaltul la noi, peste apă, pe cel mai circulat drum din ţară (DN 7 pe Valea Oltului este porţiune din E 81 – n.r.). Uitaţi-vă cum îşi bat joc de noi! Iar personalul ne arată semne obscene. Suntem în 2021, strat nou de asfalt turnat anul trecut, fără să râcâie, fără să cureţe, pe rază de 20 de kilometri... Cozi pe zeci de kilometri (de maşini – n.r.) pe Valea Oltului, în sezon de concedii! Peste apă, aşa se toarnă asfaltul!”, comentează cameramanul amator.

Contactată telefonic, şefa Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Lăcrămioara Statie, a menţionat: „Nu s-a lucrat pe timp de ploaie. Cât a plouat torenţial, societatea care executa reparaţiile s-a oprit. După ploaie au măturat, iar apoi au dat din nou cu emulsie şi au asfaltat”. 

 

(adevarul.ro)

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.