Ascunși în camioane, 47 de imigranți au încercat să treacă fraudulos frontiera

Ascunși în camioane, 47 de imigranți au încercat să treacă fraudulos frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 47 de cetăţeni din Bangladesh și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în două mijloace de transport încărcate cu saci cu granule din plastic și sticle cu apă minerală.

În data de 02.05.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, saci cu granule din plastic pe ruta Turcia-Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, douăzeci și patru de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra unui mijloc de transport condus de un cetățean din Belarus, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, sticle cu apă minerală.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, într-un locaș special amenajat în partea din față a semiremorcii (perete dublu), douăzeci și trei de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, de asemenea intrați legal în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.