Aproape un sfert din angajații Regiei de Transport București puși pe liber. NU și șoferii profesioniști

Aproape un sfert din angajații Regiei de Transport București puși pe liber. NU și șoferii profesioniști

Activitatea a fost suspendată pentru 20% dintre angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti, în timp ce pentru restul, cu excepţia conducătorilor de vehicule, timpul de lucru a fost redus la 80%, a anunţat compania.

"Ca urmare a restrângerii activităţii prin diminuarea parcului de vehicule cu până la 40%, STB SA a luat măsura reducerii de personal în mod corespunzător. Decizia a fost luată în urma consultării sindicatelor care reprezintă aproape 10.000 din cei 11.000 de angajaţi ai STB SA. Astfel, circa 20% din salariaţi se află în suspendarea activităţii, iar pentru restul - cu excepţia conducătorilor de vehicule - s-a stabilit reducerea timpului de lucru la 80% (patru zile din cinci, cu reducerea corespunzătoare a salariului)", se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor STB, măsura va fi aplicată doar în această perioadă afectată de starea de urgenţă. Odată cu ridicarea restricţiilor şi întoarcerea la normalitate, toţi angajaţii STB vor reveni la muncă în regim normal, în conformitate cu cererea de transport.

Liniile de transport în comun din Bucureşti şi Ilfov funcţionează, de la 1 aprilie, cu un parc de vehicule redus cu până la 40% faţă de cel programat în condiţii normale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.