Anglia. Șofer român, condamnat pentru doi albanezi încuiați ca într-un sicriu în camion Recomandat

Anglia. Șofer român, condamnat pentru doi albanezi încuiați ca într-un sicriu în camion

Un tânăr șofer român, de numai 20 de ani, a fost condamnat în Anglia după ce a fost prins în Portul Dover cu doi bărbați ascunși într-un compartiment secret al camionului său.

Ștefan-Gabriel Bucur a fost prins de polițiștii de frontieră, în februarie, cu doi albanezi ascunși în spatele unui panou de lemn special amplasat pentru a crea o ascunzătoare și a fost condamnat acum la doi ani și jumătate de închisoare.
Ofițerii de frontieră au observat benzile metalice suplimentare de susținere din remorcă și au ridicat placajul pentru a verifica dacă nu cumva șoferul român ascunde ceva în camionul său.
După mai bine de 20 de minute în care au încercat să desprindă placajul de lemn, ofițerii de frontieră i-au descoperit pe cei doi cetățeni albanezi care încercau astfel să treacă ilegal granița.
„Bărbații fuseseră înghesuiți în ascunzătoarea care semăna cu un sicriu. A fost nevoie de mai mult de 20 de minute ca ofițerii să scoată șuruburile și să ridice scândurile care îi acopereau”, a declarat Martin Coates, un reprezentant Forţelor de Frontieră britanice, potrivit Daily Mail.
„Din fericire, bărbații erau în stare bună de sănătate când i-am descoperit. Însă riscul la care au fost supuși a fost uriaș, având în vedere că erau ascunși într-un compartiment sigilat, fără niciun mijloc de evadare”, a mai spus Martin Coates.
Ștefan-Gabriel Bucur a fost arestat pe loc și, după ce a pledat vinovat la acuzația de facilitare pentru intrarea ilegală în Marea Britanie, el a fost condamnat la 30 de luni de închisoare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.