Angajatul RAR, condamnat pentru șpagă, a primit 300 euro în masca de protecție a mașinii Recomandat

Angajatul RAR, condamnat pentru șpagă, a primit 300 euro în masca de protecție a mașinii

Inginerul de la Registrul Auto Român (RAR) Argeş, căruia i s-a organizat, la jumătatea lunii decembrie anul trecut, un flagrant de luare de mită, a fost trimis în judecată.

Individul pretinsese şi primise de la un bărbat din Bucureşti, membru al unui clan interlop pe nume Chiroaica, suma de 300 de euro, pentru a-i facilita trecerea inspecţiei tehnice a unui microbuz Mercedes Vito adus din Anglia.
Conform legii, farurile maşinii ar fi trebuit în locuite cu unele conforme circulaţiei pe partea dreaptă a drumului.

La percheziţia de după flagrant, poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie au găsit suma de 100 de euro asupra inginerului în cauză, iar restul de 200 de euro, în coşul de gunoi din biroul acestuia.

Mituitorul-denunţător a declarat procurorilor de la Parchetul Tribunalului Argeş că şpaga, în speţă trei bancnote a câte 100 de euro, i-a fost înmânată inginerului de la RAR camuflată într-o mască de protecţie.

Intermediarul afacerii, un lucrător la un birou de copiat acte, şi-a recunoscut faptele, a fost judecat după procedura simplificată şi a primit doi de închisoare cu suspendare.

Angajatul RAR prins cu şpaga vârâtă în mască a fost arestat la domiciliu, apoi cercetat sub control judiciar.

El este judecat în stare de libertate pentru luare de mită şi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 la 7 ani, precum și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta, conform Codului Penal.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.