Anchetă pe Austostrada Sebeș - Turda după un accident de muncă

Anchetă pe Austostrada Sebeș - Turda după un accident de muncă

O comisie va ancheta împrejurările care au dus la prăbuşirea a două grinzi pe şantierul autostrăzii A10 Sebeş-Turda. Comisia va fi constituită la cererea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. În incident a fost rănit uşor un muncitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Ministrul Transporturilor i-a cerut, joi, directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, să desemneze o comisie care să ancheteze împrejurările în care, pe şantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, la supratraversarea DN 14B, s-au prăbuşit două grinzi, la doar o oră după ce au fost montate.

„Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a convocat pe directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, şi i-a solicitat constituirea, în regim de urgenţă, a unei comisii care se va deplasa la faţa locului, să cerceteze împrejurările în care a avut loc incidentul din data de 29 mai 2019, de pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda, de la supratraversarea DN 14B”, a transmis biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

Incidentul s-a produs miercuri dimineaţa, pe lotul doi al autostrăzii Sebeş-Turda.

 

Din cauză că a fost rănit un muncitor, incidentul a fost înregistrat ca accident de muncă.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Munca Alba, a rezultat că un muncitor, în vârstă de 28 de ani, angajat al unei societăţi comerciale care execută lucrări pe şantierul autostrăzii, în timp ce executa lucrări pentru montarea unei grinzi de beton, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de 5,5 metri. În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni, posibil uşoare, şi a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale”, a transmis Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Potrivit poliţiştilor, în cauză a fost deschis un dosar penal în cadrul căruia se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.