Analiză: preţurile la transporturi spre extern vor exploda. Prețurile la importuri vor scădea drastic Recomandat

Analiză: preţurile la transporturi spre extern vor exploda. Prețurile la importuri vor scădea drastic

Preţurile la transporturi spre extern vor exploda, în timp ce, la importuri, acestea vor scădea drastic, începând de săptămâna aceasta, potrivit unei companii de transport mărfuri, care arată că zilnic sunt, în medie, peste 9.200 de cereri de transport pe piaţa spot pentru import şi puţin sub 3.400 pentru export către principalele ţări din UE.

Deşi importurile ajung să fie şi de 7-8 ori mai mari ca număr de transporturi decât exporturile, cele din urmă se vor efectua cu preţuri cel puţin duble faţă de până acum.

Pe export, preţurile se vor dubla şi pentru că transportatorii vor cere tarif de tur-retur, pentru că la retur nu vor avea marfă şi nu pot circula cu pierderi financiare. Clienţii care au o nevoie acută de transport plătesc sumele cerute. Importuri de aproape trei ori mai multe decât exporturile Dacă ne luăm după cererea de transporturi marfă pe cale rutieră importurile tip spot sunt de aproape trei ori mai mari decât importurile.

Zilnic sunt, în medie, peste 9.200 de cereri de transport pe piaţa spot pentru import şi puţin sub 3.400 pentru export către principalele ţări din UE.

Singurele anormalităţi ale ultimilor ani în legătură cu rata mărită a importurilor se regăseşte la Franţa, unde după cum se poate vedea cererile de transport la import şi export au un raport de aproape 1:1, în timp ce în Marea Britanie, exporturile sunt de peste 3 ori mai mari”.

Potrivit companiei de transport internaţional, din ţările aflate pe nordul Mediteranei, România importă fructe şi legume, în această perioadă.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.