Analiştii estimează un impact limitat al epidemiei de coronavirus asupra economiei mondiale

Analiştii estimează un impact limitat al epidemiei de coronavirus asupra economiei mondiale

Lanţul de furnizare global din industrie şi turism este afectat de expansiunea coronavirusului, deşi experţii estimează un control rapid al epidemiei şi un impact limitat asupra creşterii economiei mondiale, care ar putea fi între una şi patru zecimi în 2020, relatează agenţia EFE.

Internaţionalizarea proceselor de producţie, care a fost un element cheie pentru creşterea economică mondială din ultimele decenii, începe să fie afectată de lipsa furnizării, ţinând cont că o bună parte din ceea ce se fabrică pe glob include anumite componente din China.

Efectul pe care îl va avea în final asupra economiei mondiale pare dificil de precizat până când nu se va frâna expansiunea coronavirusului şi nu se va cunoaşte adevărata răspândire a epidemiei, însă cei mai mulţi analişti merg pe ipoteza unui impact concentrat în primul trimestru al anului, dar cu consecinţe mai îndelungate pentru sectorul turismului.

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) preconizează că veniturile din transportul aerian mondial se vor reduce cu 5% anul acesta, ceea ce înseamnă 29,3 miliarde dolari mai puţin (circa 27 miliarde euro), în timp ce Organizaţia Ţărilor Producătoare de Petrol (OPEC) a estimat reducerea cererii mondiale de petrol cu 19%, la 100,73 milioane barili pe zi.

Fondul Monetar Internaţional, care estima că 2020 ar fi un an de relansare după încetinirea din 2019, acum se îndoieşte că avansul economiei mondiale va ajunge la nivelul de 3,3% calculat iniţial şi estimează că epidemia de Covid-19 ar putea tăia una sau două zecimi din această creştere.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.