ANAF și Vama își iau mașini de 2.000.000 euro să fugă după camioane

ANAF și Vama își iau mașini de 2.000.000 euro să fugă după camioane

Ministerul Finanțelor a lansat achiziția a 160 de mașini, în principal SUV-uri, destinate direcției Antifraudă a ANAF și Autorității Vamale Române (AVR). Cele 160 de mașini vor fi utilizate pentru urmărirea transporturilor de marfă prin sistemul de monitorizare e-Sigiliu. Valoarea achiziției este de 9,23 milioane de euro (11 milioane de euro cu TVA).

 

Achiziția de mașini a fost decisă de către Guvern în pofida măsurilor de control al cheltuielilor, având în vedere că este considerată esențială pentru implementarea e-Sigiliu, sistemul prin care Antifrauda și Vama trebuie să combată frauda fiscală prin asigurarea respectării trasabilității transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul României.


Prin dispozitive electronice se înțelege sigiliul inteligent care înregistrează date și transmite informații de stare și poziție către aplicația informatică, în vederea urmăririi deplasării pe calea rutieră a bunurilor. Aplicarea sigiliilor inteligente și monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul național se realizează de către Agenția Națională de Administrare Fiscală și Autoritatea Vamală Română în baza unei analize de risc, procedura fiind stabilită prin ordin comun. În vederea valorificării informațiilor furnizate prin Sistemul național RO e-Sigiliu este necesară achiziționarea de autoturisme echipate cu aparatură specifică, acestea fiind împărțite pe loturi, în corelare cu necesitățile specifice ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Autorității Vamale Române.

Pentru îndeplinirea responsabilităților și a misiunilor stabilite prin Sistemul național eSigiliu, ANAF și AVR au nevoie de dotări corespunzătoare, respectiv de mijloace de transport care să dispună de echiparea cu aparatură specifică și care să asigure funcționarea Sistemului național e-Sigiliu în regim 24/7. În acest context, trebuie precizat că autoturismele care se vor achiziționa de către cei 2 beneficiari - ANAF și AVR urmează a fi utilizate într-un regim de funcționare continuu, respectiv pe distanțe de aprox. 150 km/zi, 7 zile pe săptămână, 24 de ore zilnic. Fiecare autoturism va fi condus zilnic de mai mulți conducători auto, în corelare cu modul în care este organizată activitatea diferitelor echipe de inspectori și cu calendarul acțiunilor de control repartizate acestora. Autovehiculele se vor deplasa în punctele/locațiile în care vor avea loc acțiunile specifice, unde vor rămâne în staționare. În această perioadă (în staționare), personalul ANAF/AVR va desfășura activități specifice prin utilizarea facilităților de lucru pentru supraveghere trafic și identificare mijloace de transport țintă, completare documente, utilizare medii de consultare/transmisie date în timp real. Din acest motiv este necesară asigurarea surselor de alimentare pe perioada de staționare a autoturismului. De asemenea, pe traseele de deplasare, personalul celor 2 beneficiari va utiliza sistemul ALPR pentru supraveghere trafic și identificare mijloace de transport țintă și transmisie date în timp real. Mașini pentru Antifraudă 20 autoturisme de intervenție operativă, van/microbuz, tip birou mobil, inscripționate - destinate activității ANAF. Valoare estimată fără TVA:1,64 milioane euro 50 autoturisme de intervenție operativă tracțiune 4X4, tip SUV, inscripționate - destinate activității ANAF. Valoare estimată fără TVA: 2,5 milioane euro 20 autoturisme de intervenție operativă, tip berlină/break/SUV, neinscripționate - destinate activității ANAF. Valoare estimată fără TVA: 900.000 de euro Mașini pentru Vamă 18 autoturisme de intervenție operativă tracțiune 4X4, van/microbuz, tip birou mobil, inscripționate – destinate activității AVR. Valoare estimată fără TVA: 1,45 milioane euro 30 autoturisme de intervenție operativă, tip berlină/break/SUV, inscripționate - destinate activității AVR. Valoare estimată fără TVA: 1,62 milioane euro 2 autoturisme de intervenție operativă tracțiune 4x4, van/microbuz, tip birou mobil, neinscripționate – destinate activității AVR. Valoare estimată fără TVA: 105.200 euro 20 autoturisme de intervenție operativă, tip berlină/break/SUV, neinscripționate – destinate activității AVR. Valoare estimată fără TVA: 1,02 milioane euro. (profir.ro)


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.