ANAF, precizări privind sistemul RO e-Transport, după mai multe plângeri Recomandat

ANAF, precizări privind sistemul RO e-Transport, după mai multe plângeri

ANAF depune eforturi pentru a asigura o funcţionare fluentă şi fără întreruperi a sistemului RO e-Transport, fiind efectuate demersuri de optimizare a performanţei şi de scalabilitate a sistemului, astfel încât să poată face faţă vârfurilor de solicitare, conform unui comunicat transmis joi.

Reprezentanţii ANAF precizează că sistemul RO e-Transport, implementat pentru reducerea evaziunii fiscale şi crearea unui mediu de afaceri concurenţial sănătos, este disponibil contribuabililor 24/7. Astfel, codul UIT (codul generat de Sistemul RO e-Transport prin intermediul căruia se identifică bunurile aferente fiecărei relaţii comerciale care face obiectul transportului de bunuri) poate fi generat din timp, în vederea desfăşurării în bune condiţii a transporturilor rutiere de bunuri supuse monitorizării.

"În conformitate cu art. 11 , alin. (1) din OUG 41/2022, pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021, contribuabilii prevăzuţi de lege îşi pot obţine cod UIT cu suficient timp înaintea începerii transporturilor, evitându-se astfel eventuale situaţii ce ar putea avea ca o consecinţă directă întârzieri.

Menţionăm faptul că Sistemul RO e-Transport, ca orice sistem informatic, poate înregistra, în vârfurile de supra-solicitare, încetiniri în validarea proceselor complexe pe care le derulează. În acest sens, ANAF depune eforturi pentru a asigura o funcţionare fluentă şi fără întreruperi cu RO e-Transport, fiind efectuate demersuri de optimizare a performanţei şi de scalabilitate a sistemului, astfel încât să poată face faţă vârfurilor de solicitare fără a compromite timpul de răspuns", se subliniază în comunicat.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.