ANAF introduce sigiliul electronic pentru toate transporturile rutiere Recomandat

ANAF introduce sigiliul electronic pentru toate transporturile rutiere

Agenția Națională de Administrare Fiscală introduce sigiliul electronic pentru toate transporturile rutiere de marfă, inclusiv cele de cereale. Sistemul naţional RO eSigiliu este reglementat prin Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, act normativa publicat în Monitorul Oficial din 27 octombrie 2023.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi a transmis recent o informare prin care a adus la cunoștinţă măsurile pentru consolidarea disciplinei financiare și fiscale, creșterea conformării voluntare în cazul transporturilor rutiere de bunuri prin Sistemul naţional RO eSigiliu, reglementate prin art. LVII din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung (Monitorul Oficial, Partea I nr. 977 din 27 octombrie 2023).

”În vederea asigurării respectării trasabilităţii transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul României se instituie Sistemul Naţional RO e-Sigiliu, un sistem bazat pe utilizarea unor dispozitive electronice și a unei aplicaţii informatice care permite autorităţilor competente determinarea potenţialelor puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri, indiferent dacă acestea se află în tranzit sau au ca destinaţie finală un operator economic de pe teritoriul naţional”, se arată în comunicare.

Sigiliu electronic – ce este și cum funcționează

Prin dispozitive electronice se înţelege sigiliul inteligent care înregistrează date și transmite informaţii de stare și poziţie către aplicaţia informatică în vederea urmăririi deplasării pe calea rutieră a bunurilor.

”În cazul aplicării de sigilii inteligente pe mijloacele de transport, conducătorul auto are obligaţia asigurării integrităţii acestora, iar neîndeplinirea acestei obligaţii constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 20.000 la 50.000 lei”, se mai precizează, screi agrointel.ro

 


CEFIN CAMION FEST


Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.