Amenzi reduse cu 50% pentru șoferii de camion din Europa de Est. Românii nu beneficiază Recomandat

Amenzi reduse cu 50% pentru șoferii de camion din Europa de Est. Românii nu beneficiază

Nu toți șoferii de camion care se comportă incorect în Germania primesc o amendă la fel de mare.

Șoferii străini de camion din anumite țări plătesc și cu 50% amenzi mai mici decât colegii lor din Germania. Acest lucru reiese dintr-o analiză realizată de BAG (Oficiul Federal pentru Transportul Mărfurilor), arată https://www.dvz.de.
Este vorba de o listă de 185 de țări, dintre care 21 de state primesc amenzi reduse. Șapte dintre state sunt membri ai UE.
Polonia, Republica Cehă, Ungaria și Croația primesc fiecare o reducere de 25%, Bulgaria, Lituania și Letonia de câte 50% la amenzi. Șoferii de camioane din Azerbaidjanul bogat în petrol trebuie, de asemenea, să plătească doar 50%. Același lucru este valabil și pentru Albania, Mongolia, Kazahstan sau Belarus.
BAG a confirmat că o astfel de listă există și că este folosită și astăzi.


Conform BAG, reducerile se aplică exclusiv șoferilor și de la un prag de minim 250 de euro. „Catalogul de reduceri” este acoperit de Legea privind infracțiunile administrative (OwiG). Legea spune că „trebuie să se țină seama de culpa persoanei în cauză, dar și de circumstanțele economice ale persoanei în cauză”.
Asociația federală pentru transportul de mărfuri, logistică și eliminarea deșeurilor (BGL) este confuză. „Nu am fost anterior conștienți de acest lucru", a spus purtătorul de cuvânt al BGL, Dirk Engelhardt, de la DVZ.
În principiu, nu este nimic în neregulă cu faptul că, conform Legii contravențiilor administrative, se ia în considerare performanța economică a conducătorului autosau a statelor în cauză. Cu toate acestea, se pune întrebarea dacă reducerile de ordinul a 25 sau chiar 50 la sută sunt adecvate, având în vedere cheltuielile nete sau diurnele acordate în aceste țări și, mai ales, luând în considerare puterea de cumpărare din respectivele statele.
BGL nu a auzit niciodată de existența unei astfel de liste sau practici.
În principiu, BGL consideră că amenzile sunt prea mici pentru a combate eficient dumpingul social și concurența neloială. Reducerile, spun nemții, vor duce la adâncirea dumpingului social.

 

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.