Amenzi de 828.000 de euro pentru companii de transport care angajau șoferi fără acte Recomandat

Amenzi de 828.000 de euro pentru companii de transport care angajau șoferi fără acte

Inspectoratul pentru Afaceri Sociale și Ocuparea Forței de Muncă a dat o amendă consistentă companiei de stat PostNL și mai multor subcontractanți ai acesteia.

Companiile subcontractante angajau oameni, printre care și șoferi de camion sau de utilitare, care nu aveau documente potrivite. În total, amenzile de 828.000 de euro.
Încălcările legislației datează din 2019, când s-a aflat că una din companiile subcontractante angajase 36 de persoane pentru a efectua transportul coletelor între depozite. Șoferii nu aveau naționalitate europeană.
De aceea, angajatorul lor trebuia să obțină un permis de muncă pentru ei. Angajatorul nu a obținut acest document. Amenda pentru acest angajat este de 8.000 de euro.
Conform legislației olandeze, nu numai compania care angajează acești angajați (subcontractantul) este amendată, ci și companiile care au o relație directă cu aceste companii.
Compania Post NL, care a beneficiat de pe urma muncii șoferilor, trebuie să plătească o amendă de 288.000 de euro. Cele trei companii subcontractante care au angajat șoferii fără acte în regulă vor primi amenzi de 68.000 de euro, 128.000 de euro și respectiv 56.000 de euro. În calitate de client ultim, PostNL trebuie să plătească o amendă de 288.000 de euro. Unul dintre subcontractanți a fost, de asemenea, amendat cu 37.000 de euro pentru încălcarea Legii salariului minim și a indemnizației minime de vacanță.

Nu s-a contestat. Deocamdată
PostNL spune într-un comunicat că firmele de transport în cauză nu mai lucrează pentru compania poștală și de colete. Pentru a preveni repetarea acestor situații, protocoalele de inspecție au fost, de asemenea, examinate și modificate în consultare cu Inspectoratul SZW.
Companiile amendate pot depune în continuare o obiecție la Ministerul Afacerilor Sociale și Ocupării Forței de Muncă. De asemenea, pot face apel la instanța administrativă.
PostNL analizează în continuare acești posibili pași următori.

Info AICI

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.