Amendă uriașă pentru o companie de asigurări. Nu a plătit daunele

Amendă uriașă pentru o companie de asigurări. Nu a plătit daunele

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis amendarea societatea Euroins România Asigurare Reasigurare cu 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună. În plus, în urma unor controale, au fost amendate şi conducerile NN Asigurări de Viaţă, cu 4.000 lei, şi a Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, cu 2.500 lei.

"Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în urma controalelor efectuate de către departamentele de specialitate din cadrul Autorităţii, aplicarea mai multor sancţiuni unor entităţi care activează pe piaţa asigurărilor şi pe piaţa pensiilor private. Astfel, ca urmare a derulării controlului periodic la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretenţiile de despăgubiri, precum şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună", a anunţat ASF.

În luna ianuarie, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a mai amendat Euroins România Asigurare Reasigrare cu 450.000 lei, din cauza plăţii cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. Mai mult, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat pe 1 octombrie 2020 că a efectuat, în perioada iulie - septembrie 2020, un control inopinat la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare şi în urma deficienţelor constatate a aplicat amenzi de 2,1 milioane lei. În plus, a decis sancţionarea directorului general şi a directorului executiv cu amendă în sumă de 100.000 de lei fiecare şi retragerea aprobărilor acordate de către ASF.

De asemena, în urma analizării rezultatelor acţiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viaţă, în calitate de administrator al FPF NN Activ şi FPF NN Optim, Anna Natalia Grzelonska, în calitate de director general, a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 4.000 lei şi avertisment scris.

"Aspectele constatate au vizat, în principal, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepţionate cu întârziere şi actualizarea deficitară a informaţiilor privind participanţii. Totodată, în sarcina societăţii au fost dispuse măsuri cu scopul îmbunătăţirii procedurilor de lucru", informează autoritatea.

În plus, Consiliul ASF a decis, ca urmare a controlului periodic efectuat la Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, în calitate de administrator al FPAP Metropolitan Life, sancţionarea cu amendă contravenţională în cuantum de 2.500 lei şi acordarea unui avertisment scris Oanei Viorica Velicu, în calitate de director general.

"Sancţiunea a fost aplicată, în principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informaţiilor privind participanţii. În sarcina societăţii au fost dispuse, de asemenea, măsuri cu scopul îmbunătăţirii procedurilor de lucru", arată ASF.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.