VIDEO. Amendă pentru fermierii români care au oprit camioanele din Ucraina Recomandat

VIDEO. Amendă pentru fermierii români care au oprit camioanele din Ucraina

După ce guvernanții au dat asigurări că în România nu se importă niciun gram de cereale din Ucraina, un grup de fermieri din județul Suceava au luat justiția în propriile mâini, ca să se asigure că vameșii își fac corect treaba. Ce au descoperit, însă, a fost exact opusul.

Fermierii au urmărit un camion încărcat cu grâu, trecut prin Vama Siret, și au reușit să-l oprească, solicitând sprijin din partea Poliției, la Fălticeni. Atunci au constatat că șoferul nu deținea o foaie vamală, iar camionul respectiv nu era sigilat corespunzător, astfel că marfa putea fi descărcată oriunde, fără să afecteze integritatea sigiliului.

”Noi am început să urmărim camionul din vamă, am solicitat prin apel la 112 un echipaj de poliție, a fost oprit la Fălticeni. Am solicitat cântărirea lui, a fost adus un echipaj de la ISCTR. În timp ce veneau domnii de la ISCTR, am constatat că sigiliul nu este pus corespunzător, oblonul principal nu era sigilat, avea doar trecut un sigiliu prin porțile secundare ale oblonului, iar cordonul de sigilare care înconjoară tot vagonul era băgat pe sub prelată, era mascat. Legea prevede că el se pune la vedere. Șoferul putea oricând întinde acel cordon și putea descărca, fără să afecteze sigiliul din spate și sigiliul din față. E o tehnică pe care noi bănuim că ei o practică la orice transport, nu a fost ceva făcut din greșeală.

Un vameș ar trebui să știe cum să sigileze un vagon, el aplică sigiliile acelea pe cordon și ar trebui să verifice toate cordoanele pe unde trec. Vameșul este cel care controlează încărcătura și mașina cu care se transportă încărcătura. Am sunat în seara respectivă și noi, și domnii de la Poliție, la Vamă. Nu a răspuns nimeni, nu s-a putut lua legătura cu dumnealor. Am solicitat, în schimb, un domn de la criminalistică, a făcut poze și filmări, acum vedem ce demersuri se fac în continuare”, a precizat, pentru AGRO TV, unul dintre fermierii implicați în acțiune.

Mai mult, fermierii au intrat și în punctul vamal unde se cântăresc camioanele cu marfă din Ucraina, acolo unde au constatat că, de fapt, cântarele nu funcționează.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.