ALERTĂ. Noua tulpină COVID, cu până la 70 la sută mai transmisibilă în UK. Se instituie noi restricții

ALERTĂ. Noua tulpină COVID, cu până la 70 la sută mai transmisibilă în UK. Se instituie noi restricții

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că primele indicii arată că noua tulpină de coronavirus este cu 70 la sută mai transmisibilă decât cea originală, relatează Sky News.


Johnson a precizat că a fost informat cu privire la cele mai recente date şi că autorităţile trebuie să acţioneze. El a adăugat că nu există dovezi că îmbolnăvirile sunt mai severe, însă contaminarea este mult mai facilă.

“Cu inima grea trebuie să vă spun că nu putem continua planurile de Crăciun aşa cum erau. Consider sincer că nu există altă alternativă”, a spus Boris Johnson.

 Premierul a anunţat că Londra şi alte regiuni din sud-estul Angliei – aproximativ o treime din populaţia Angliei, care până acum se aflau în zona a treia de risc, vor fi incluse într-o nouă zonă, 4. Locuitorii din zona respectivă de risc trebuie să nu îşi părăsească locuinţele, excepţie făcând deplasările esenţiale. Magazinele neesenţiale se vor închide, iar activităţile de relaxare şi distracţie în aer liber vor fi interzise. Întâlnirile cu alte persoane în aer liber vor fi limitate, astfel că fiecare om se poate întlni cu o singură persoană, scrie Reuters.

Persoanelor din zona 4 le vor fi interzise reunirile cu alte persoane în perioada Crăciunului. Toţi ceilalţi englezi îşi vor putea vedea prietenii şi rudele doar o zi. Planurile iniţiale erau de o relaxare de cinci zile a restricţiilor.

Noile reguli intră în vigoare la miezul nopţii.

Vineri, Johnson afirma că speră că în Anglia nu va fi necesar al treilea lockdown după Crăciun.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.