Alertă. Mașinile se scumpesc cu 70%

Alertă. Mașinile se scumpesc cu 70%

UE introduce un nou test de emisii pentru maşini,iar costurile vor fi suportate de consumatori.

Odată cu introducerea de la 1 sep­tembrie a unui nou test de emisii pentru auto­vehicule, consumul oficial de car­bu­rant şi datele privind emisiile vor fi mult mai apropiate de realitate.

Totul vine însă cu un preţ pentru con­sumatori, atât din punctul de vedere al costurilor suplimentare, cât şi al nu­mărului mai redus de modele dispo­nibile, scrie Deutsche Welle.

Cei care vor cumpăra o maşină săp­tămâna viitoare sau mai târziu se vor con­frunta cu costuri cu până la 70% mai mari decât cele suportate pentru o maşină identică achiziţionată de exem­plu săptămâna trecută.

Autovehiculele sunt bineînţeles ace­leaşi, dar ratingurile oficiale privind con­sumul de carburant şi impactul asu­pra mediului vor fi certificate de un nou stan­dard, mai dur, WLTP. În plus, ni­ve­lul emisiilor toxice va fi verificat de tes­tul Real Driving Emissions (RDE) realizat pe drumuri reale.

Faptul că noul standard WLTP este im­plementat atât de curând după scan­dalul emisiilor în care este implicat cel mai mare producător auto al Ger­maniei, VW, este în cea mai mare parte o coincidenţă. Însă scandalul a acce­le­rat implementarea acestuia, iar opoziţia din partea industriei auto s-a evaporat rapid.

Potrivit oficialilor din industria auto, certificarea durează de două ori mai mult decât în trecut. În plus, volu­mul organizării back office a crescut foar­te mult, iar costurile vor fi inevitabil tre­cute asupra clienţilor (zf.ro).

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.