A mai apărut un Drum Expres de hârtie. Ajunge la Albița

A mai apărut un Drum Expres de hârtie. Ajunge la Albița

În cazul construirii unui drum expres între Tișița și Vama Albița, care a fost propus și aprobat de un deputat bârlădean, acum câțiva ani, autoritățile au fost cam nehotărâte! Inițial, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru acest drum expres a fost semnat în anul 2020.

Contractul a fost semnat cu asocierea de proiectanți Search-Egis pentru suma de 11 milioane de lei, lungimea estimată a șoselei de mare viteză fiind de 160 de kilometri. Ulterior, în luna noiembrie 2021, Ministerul Transporturilor a arătat că analizele nu justifică realizarea unui drum expres între DN 2, Autostrada Moldovei și Vama Albița. Prin urmare, în luna martie 2022, contractul a fost suspendat. A urmat însă o nouă decizie a CNAIR, pe 22 noiembrie 2022, care a propus suplimentarea contractului conform OUG 64/2022, adică deblocarea contractului respectiv. ”Am anunțat și ridicarea suspendării contractului pentru proiectarea drumului expres Tișița-Albița și sper ca asocierea de consultanți să urgenteze realizarea studiului de fezabilitate, astfel încât până în anul 2025 să putem demara procedurile de licitație pentru execuția lucrărilor.”, a declarat, pe 28 decembrie 2022, Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Conform proiectului, drumul expres Tișița – Albița va porni din Autostrada Focșani – Bacău, va trece prin Tecuci- Bârlad – Crasna – Huși-Albița. Urmează ca podul peste Prut de la Albița să fie demolat și să se construiască un altul, modern, cu 4 benzi.

Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate semnat încă din 2020 pentru Drumul Expres Tișița – Vama Albița a fost deblocat după o suspendare de 9 luni, a anunțat pe 28 decembrie 2022, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu. Pe 22 noiembrie, CNAIR a propus suplimentarea contractului conform OUG 64/2022, deoarece s-a stabilit că anul acesta nou început, vor fi redicționați peste 500 de milioane de euro, din sumele provenite de la proiectele finanțate cu bani europeni dar care nu se mai realizează, iar Ministerul Transporturilor va beneficia de o sumă consistentă pentru infrastructura din zona Moldovei. Secretarul de stat Ionel Irinel Scrioșteanu a fost prezent pe 28 decembrie la inaugurarea Centurii Tecuci, iar după deschiderea circulației a făcut și anunțul deblocării contractului pentru Drumul Expres Tișița – Albița. (vremeanoua.ro)


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.