50 de imigranți ascunși într-un CAMION cu miere

50 de imigranți ascunși într-un CAMION cu  miere

Peste 50 de migranţi au fost descoperiţi, marţi, ascunşi într-un TIR ce transporta butoaie cu miere în Germania şi urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I. Migranţii provin din Irak, Iran şi Palestina, iar 16 dintre ei sunt minori, cu toţii intenţionând să ajungă în Spaţiul Schengen, iar şoferul român susţine că nu ştia de prezenţa lor în remorcă.


În timpul verificării unui TIR care ieşea din ţară prin PTF Nădlac I, poliţiştii de frontieră au găsit 53 de persoane ascunse printre butoaie cu miere de albine aflate în remorcă, marfa având ca destinaţie o firmă din Germania.

TIR-ul este înmatriculat în România, iar şoferul, în vârstă de 46 de ani, a declarat că nu ştie cum au ajuns migranţii în remorcă.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 32 bărbaţi, cinci femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii, între 9 luni şi 17 ani. Toţi provin din Irak, Iran şi Palestina, iar majoritatea sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

”La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul român a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport”, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping