52 de migranți ilegal ascunși într-un singur camion, depistați la graniță Recomandat

52 de migranți ilegal ascunși într-un singur camion, depistați la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au depistat, în total, 93 de cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka, Nepal, Siria și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Dintre aceştia, 78 au fost depistaţi ascunşi în mijloace de transport, iar alţi 15 au fost observaţi deplasându-se pe jos, la 100 de metri de linia de frontieră, spre teritoriul statului vecin.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni români și unul turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Turcia și unei autoutilitare înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, baloți de paie, centrale termice și polistiren izolant pentru societăți comerciale din Austria și Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 78 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre mijloacele de transport fiind descoperite 52 de persoane.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, intrați legal în țara noastră.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, în timpul exercitării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, 15 persoane care se deplasau pe jos.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că toţi au intrat legal pe teritoriul ţării noastre, sunt cetățeni din Sri Lanka, India, Nepal și Bangladesh şi au vârste cuprinse între 27 și 47 de ani.

În toate cazurile, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.