50 kg heroină, ascunse în cabina unui camion la PTF Calafat

50 kg heroină, ascunse în cabina unui camion la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj au descoperit, ascunsă în cabina unui camion condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 50 kg de substanță susceptibilă a fi heroină.

Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic de droguri de mare risc” și „trafic internațional de droguri de mare risc”, cetăţeanul bulgar urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În data de 24.05.2020, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanţă pulverulentă de culoare maro,cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină.

Față de cele constatate, cetățeanul bulgar a declarat că geanta de voiaj nu îi aparține, aceasta fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveția.

Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată de către lucrători B.C.C.O. Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora peste 1.500.000 euro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.