36 de ani de închisoare pentru 4 șefi care au hărțuit și umilit un șofer profesionist Recomandat

36 de ani de închisoare pentru 4 șefi care au hărțuit și umilit un șofer profesionist

Parchetul La Rioja cere o pedeapsă totală de 36 de ani de închisoare pentru patru persoane (9 pentru fiecare) și despăgubiri de 300.000 de euro. Aceștia sunt acuzați de infracțiuni de hărțuire la locul de muncă și de hărțuire a unui șofer de autobuz timp de câțiva ani.

Victima a lucrat ca șofer de autobuz la o firmă din 1999. Printre alte aspecte, în actul instanței se arată că inculpații i s-au adresat victimei „cu tratament disprețuitor ”. În plus, „în mod constant” au existat „injurii și vorbe grele” și au fost desemnați mentori/șefi „care nu îndeplineau condițiile minime de comportament și profesionale ”.

În acest fel, procurorul susține că , din octombrie 2010, autobuzul pe care îl conducea victima „a avut avarii, lipsă de încălzire sau defecte la ușă, care l-au împiedicat să-și facă bine treaba și să ajungă la timp, provocându-i și stresul”. 

La sfârșitul lunii ianuarie 2012 „primul concediu medical a fost cauzat de o criză de anxietate , care a continuat până în decembrie 2012. Acest concediu medical a fost declarat accident de muncă de către Tribunalul Social nr. 1 din Logroño, scrie diariodeltransporte .

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.