32 de ucraineni reținuți pentru că au trecut ilegal în Ungaria cu un camion militar

32 de ucraineni reținuți pentru că au trecut ilegal în Ungaria cu un camion militar

Pe 9 iunie, un camion GAZ-66 care poartă plăcuțe de înmatriculare militare a trecut ilegal granița ucraineană-ungară în regiunea Transcarpatia, cunoscută pentru populația sa maghiară. Ulterior, poliția maghiară a reținut 32 de cetățeni ucraineni în apropierea satului Barabás, Ungaria.

O anchetă asupra incidentului este în curs de desfășurare. Jurnalistă locală ucraineană Vitaliy Glagola a raportat prima dată incidentul, împărtășind o fotografie a camionului în timp ce trecea granița. Serviciul de Grăniceri ucrainean a clarificat că camionul nu aparținea forțelor armate, sugerând că plăcuțele de înmatriculare sunt probabil false. Au fost reținute și mai multe persoane suspectate de implicare în incident. Transportarea ilegală a bărbaților în vârstă de recrutare din Ucraina este o problemă în creștere, deoarece legea marțială le interzice în prezent să părăsească țara.

Mii de persoane încearcă să evadeze în Ungaria, România și Moldova. Rapoartele poliției române indică faptul că din februarie 2022 peste 11,000 de persoane au traversat ilegal din Ucraina. Multe dintre aceste încercări implică traversarea râului Tisa înot, un efort periculos care a dus la cel puțin 24 de îneci. citește și: Slovenia extinde controalele la granițele cu Ungaria și Croația. (dialynewswhungary)


CAMION FEST 2024


CARAVANA SCANIA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.