300 de radare fixe vor fi instalate pe străzile României. Amenda, trimisă acasă Recomandat

300 de radare fixe vor fi instalate pe străzile României. Amenda, trimisă acasă

Ministerul Transporturilor spune că vă cumpăra și instala 300 de radare fixe noi care vor fi instalate pe străzile României. Aceste radare identifică numerele mașinilor, iar șoferii vitezomani sunt înștiințați pe loc că au primit amendă.

Ministerul Transporturilor și-a propus să investească în 500 de camere de supraveghere, care vor fi instalate pe șosele, ca să depisteze abaterile din trafic. De asemenea, pe lângă camere și radare, vor fi achiziționate și 1.000 de limitatoare de viteză.

Toate acestea vor costa 35 de milioane de euro şi ar putea fi implementate prin programul PNRR până în 2025.
Potrivit Ministerului Transporturilor, toate autostrăzile și drumurile expres vor trebui să aibă în următorii trei ani sisteme inteligente de transport, care includ și tehnica automată de recunoaștere a numerelor de înmatriculare.

Proiectul face parte din „Strategia Naţională pentru Siguranţa Rutieră” - un plan de investiţii în valoare de 617 milioane de euro, potrivit B1TV.

În România mor anual în accidente rutiere aproape 100 de oameni la un milion de locuitori - cu 50% mai mulţi față de media din Uniunea Europeană. La noi sunt în acest moment cel puţin 267 de puncte negre unde au avut loc numeroase accidente mortale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.