2.000.000 de oameni au trecut frontiera la Nădlac în câteva zile

2.000.000 de oameni au trecut frontiera la Nădlac în câteva zile

Poliţia de frontieră a anunţat că, în perioada minivacanţei de Paşte şi 1 Mai, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2 milioane de persoane, înregistrându-se o creştere cu 29% faţă de o perioadă asemănătoare din luna aprilie. Cele mai tranzitate au fost punctele aeroportuare, unde au trecut frontiera aproximativ un sfert din totalul persoanelor care au trecut graniţa la nivelul întregii ţări.


"În perioada Sărbătorilor Pascale şi minivacanţei de 1 Mai (22 aprilie - 1 mai 2019), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.000.000 de persoane, din care 900.000 pe sensul de intrare în ţară şi 1.110.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 500.000 mijloace de transport. Într-o perioada similară a lunii aprilie 2019, au trecut frontiera aproximativ 1.550.000 de persoane şi 435.000 mijloace de transport, constatându-se astfel o creştere 29% a traficului de persoane şi 15% a mijloacelor de transport", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 630.000 de persoane şi de la frontiera româno-bulgară, unde au trecut graniţa 350.000 de persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară.

De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera aproximativ 570.000 de persoane.

Personalul Poliţiei de Frontieră Română a fost suplimentat, astfel că aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control.

De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora, şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

"Totodată, ca urmare a ridicării restricţiilor de circulaţie pe teritoriul Ungariei şi reluării traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere ale frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la frontiera cu Ungaria. De la ridicarea restricţiilor (1 mai 2019, ora 23.00) prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României, aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 4.000 de automarfare, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire", arată Poliţia de Frontieră, menţionând că timpul alocat pentru controlul unui automarfar, de poliţiştii de frontieră români, se păstrează în media de 2-5 minute/camion.

Sursa citată precizează că, în această perioadă, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, astfel încât formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

La frontiera internă, formalităţile de frontieră se fac în comun cu autorităţile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria.

De asemenea, la frontiera externă (Ucraina şi R. Moldova), la timpul necesar efectuării controlului de frontieră se adaugă şi cel necesar efectuării formalităţilor de către celelalte autorităţi (Direcţia Generală a Vămilor, Autoritatea Sanitar-Veterinară, C.N.A.I.R, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională Fitosanitară).

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare şoferilor de camioane tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri la graniţa cu Ungaria (P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Nădlac, PTF Turnu, P.T.F. Vărşand, P.T.F. Borş, PTF Petea), astfel încât să se preîntâmpine suprasolicitarea doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Conform sursei citate, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport de persoane se desfăşoară în condiţii normale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.