18 luni de pușcărie pentru un șofer de camion care și-a luat o armă pentru a se apăra de migranți Recomandat

18 luni de pușcărie pentru un șofer de camion care și-a luat o armă pentru a se apăra de migranți

Graeme McMurray, în vârstă de 40 de ani, a cumpărat o armă paralizantă cu 15 lire de pe internet și a primit un spray de piper gratuit pentru achiziția sa.

Un șofer de camion, care a cumpărat o armă pentru protecția sa după ce a fost atacat în Franța, a fost închis timp de 18 luni.
Înalta Curte din Glasgow l-a audiat pe Graeme McMurray, în vârstă de 40 de ani, de la Denny din Falkirk. Acesta a spus că a cumpărat arma cu 15 lire sterline pe internet și a primit un spray de piper gratuit cu achiziția sa.
Articolele au fost găsite în timpul unei percheziții de rutină a camionului său la terminalul P&O Ferries din Cairnryan, Dumfries și Galloway, când se afla în drum spre Belfast, Irlanda de Nord.

În instanță, McMurray a recunoscut că deține ilegal arma paralizantă și spray-ul de piper.
Procurorul Bill McVicar a declarat: „Acuzatul a declarat că nimeni altcineva nu avea acces la armă și că a cumpărat-o pentru protecția personală, fiind atacat de migranți în Boulogne, Franța, în 2018, când i-au rupt mâna”.
În timpul percheziției, arma a fost găsită într-un rucsac.
Pistolul cu substanțe paralizante a fost examinat și s-a constatat că este capabil să producă un șoc de înaltă tensiune. Șocul poate să incapaciteze temporar pe cineva.

Ambele sunt arme interzise
În urma incidentului, McMurray a fost dat afară din firma la care lucra.
Judecătorul Lord Mulholland i-a spus lui McMurray: „Ați pledat vinovat de posesia unei arme cu spray de piper pentru protecția dvs. după ce ați fost agresat de imigranți ilegali în timpul activității dumneavoastră.
Asta nu este o scuză, doardumneavoastră sunteți de vină. Aceste arme sunt ilegale”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.